La ministra Montserrat ratifica el compromís del Govern central amb l’ocupació de les persones amb discapacitat

En una visita a les obres del nou Punt Incorpora de la Zona Franca

Dolors Montserrat compromís govern ocupació persones discapacitat
La ministra Dolors Montserrat a les portes de l’edifici a la Zona Franca // Foto: COCEMFE Barcelona

La ministra de Sanitat, Serveis Socials o Igualtat, Dolors Montserrat, ha visitat aquest matí a la Zona Franca de Barcelona les obres del Punto Incorpora per a la integració de persones en situació de vulnerabilitat, que es posarà en marxa pròximament amb la intenció d’integrar al mercat laboral ordinari entre 40 i 60 persones a l’any.

En la seva visita, la ministra ha ratificat “el compromís d’aquest govern amb l’ocupació per a les persones amb discapacitat”. La ministra ha afegit que “és una prioritat seguir batent rècords” i ha explicat que l’any 2017 s’han fet més de 300.000 nous contractes per a persones amb discapacitat, “ja hi ha a Espanya un milió de persones amb discapacitat treballant i potenciant el seu talent”.

BANER_300X250

Per a la ministra això ha estat possible gràcies a les mesures engegades pel govern entre les quals ha destacat que totes les empreses que vulguin contractar amb les administracions públiques tenen l’obligació de complir amb la reserva del 2% dels llocs de treball per a persones amb discapacitat, i que l’administració pública ha de reservar entre el 7% i el 10% dels contractes.

Dolors Montserrat ha volgut destacar la reserva del seu ministeri del 7% de les places MIR a persones amb discapacitat, que aquest any ha suposat el major nombre de places reservades, arribant a les 563. Una iniciativa que ha estat premiada per CERMI en la categoria d’inclusió laboral. Així mateix, la ministra ha recordat que “seguim treballant per la inclusió de les persones amb discapacitat, en iniciatives com a CV ANONIMO, perquè es prevalgui el talent i la capacitat”.

Un Punto Incorpora en un àrea industrial

El nou Punto Incorpora es posarà en marxa gràcies a un acord entre el Consorci de la Zona Franca, l’Obra Social “la Caixa” i COCEMFE Barcelona, que serà l’entitat encarregada de gestionar-lo.

Per dur endavant el projecte, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona i COCEMFE Barcelona han signat un conveni de col·laboració que permetrà la seva posada en marxa en un local de 188 metres quadrats ubicat a l’Edifici BP del Consorci,.

El nou Punto Incorpora comptarà en la seva obertura amb 4 professionals: un consultor comercial que realitzarà la prospecció empresarial; una treballadora social, que facilitarà la capacitació i apoderament de les dones amb discapacitat que hi participin; un terapeuta ocupacional que realitzarà els itineraris adaptats i un administratiu.

En la presentació s’ha destacat la posició estratègica d’aquest Punto Incorpora en situar-se a la zona industrial de la Zona Franca de Barcelona, on es concentren prop de 300 empreses a les quals prestarà un servei gratuït i especialitzat de preselecció de personal qualificat.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*