ACAPPS introduirà a Catalunya el mètode DIMMB d’inclusió laboral per a les persones amb discapacitat

Ha estat triada entre més de 200 entitats estatals

acapps metode dimmb inserció laboral persones discapacitat
Cartell de la presentació del documental ‘Màis ca vida’ de Rubén Riós // Foto: Federació ACAPPS

L’Associació Catalana per a la Promoció de les Persones Sordes (ACAPPS) ha estat l’entitat escollida, entre les més de 200 entitats estatals, per desenvolupar el mètode DIMMB a Catalunya, a través del seu Servei d’Inserció Laboral que fa 20 anys que treballa per a la inserció laboral de les persones sordes a l’empresa ordinària.

El mètode DIMMB, creat pel director i actor gallec Rubén Riós, compte amb el suport de la Fundación ONCE i el Fons Social Europeu, i prentén obrir una porta al cinema i a les arts escèniques per incrementar les oportunitats per trobar feina de les persones amb discapacitat.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Xavier Font, facilitador del projecte a ACAPPS, ha avançat que el DIMMB és sobretot “una iniciativa innovadora que utilitza les arts escèniques per treballar amb els participants habilitats i competències que els milloraran la seva inserció laboral. Competències com el treball en equip, la comunicació i el valorar-se com a professionals per guanyar en confiança i seguretat”.

Per ACAPPS és una oportunitat ser impulsors d’aquest projecte a Catalunya, que culminarà amb la gravació d’un curtmetratge amb els seus participants. Segons Font, serà molt més que una formació, serà una experiència que canviarà les seves vides. “Provocarem un canvi en les persones participants que es veuran apoderades a nivell individual i grupal. El curtmetratge també serà una eina per sensibilitzar i donar visibilitat al nostre col·lectiu, les persones sordes”, assegura Font.

BANER_300X250

Les persones participants només tenen en comú la sordesa. Serà un grup heterogeni de persones de diferents edats, entre 16 i 60, i amb diferents situacions personals. ACAPPS ha posat especial atenció durant el procés de selecció de participants, a la inclusió de les dones, que en tenir discapacitat pateixen una doble discriminació laboral.

Entre els seleccionats hi han dos joves amb molts dubtes sobre com enfocar el seu futur laboral; una persona gran en atur de llarga durada i de difícil inserció laboral. Una professional amb estudis universitaris que no se sent valorada per el seu equip per la seva discapacitat i una persona, també amb formació universitària, que busca un lloc de treball adient a la seva formació. Són algunes de les vivències personals de les persones que participaran al projecte.

L’entitat presentarà aquest projecte durant la presentació, el proper dimarts 14 de març a Barcelona, del documental Máis ca Vida i l’obra Vida del director i actor gallec Rubén Riós, obres pioneres, el 2012, de la conjunció del cinema i les persones amb discapacitat.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*