Dijous, 28 març 2024
IniciDISCAPACITATLa FVO finalitza les obres de la segona llar residència del complex...

La FVO finalitza les obres de la segona llar residència del complex situat a Granollers

segona llar residència fvo granollers
Les obres de la nova llar residència es van començar el setembre de l’any passat // Foto: Fundació Privada Vallès Oriental

La Fundació Privada Vallès Oriental (FVO) ha finalitzat les obres de construcció de la segona llar residència, anomenada “El Cinquantenari 2”, del complex situat a la ciutat de Granollers, just davant d’on actualment està situada la Llar-residència “El Cinquantenari” on actualment hi conviuen 24 persones amb discapacitat intel·lectual.

Aquest projecte estava definit en el Pla Estratègic de l’entitat per al període 2013-2016, amb l’objectiu de treballar per a l’ampliació de serveis i recursos propis en l’àmbit de l’acolliment residencial amb el fi de vetllar pel futur de les persones que s’atenen als serveis i centres de la Fundació.

La llar està dividida en dues plantes. A la planta baixa hi conviuran 10 persones ateses en 2 dormitoris individuals i 4 dobles, compte amb un espai comunitari per a sala d’estar-menjador, que inclou un office i 2 lavabos adaptats. A la planta primera hi conviuran 12 persones ateses en 4 dormitoris individuals i 4 dobles, compte amb un espai comunitari per a sala d’estar-menjador, que inclou un office, 3 lavabos adaptats i una sala de treball i vestuari, amb bany incorporat, per a ús dels professionals. La llar “El Cinquantenari 2” forma part d’un complex de llar residències i per tant també fa ús de la cuina, bugaderia i zona d’emmagatzematge i el garatge i gaudeix de la sala multiusos i pati com a serveis compartits amb l’edifici de la Llar residència “El Cinquantenari”.

El disseny de l’edifici incorpora les condicions d’accessibilitat establertes per la Llei 18/2007 del Dret de l’habitatge, el Codi d’Accessibilitat de Catalunya (D. 135/1995) i el CTE DB SUA Seguretat d’Utilització i Accessibilitat.

El Servei d’Habitatge és una resposta eficaç per a les persones ateses als diferents serveis de l’àrea d’atenció diürna de l’FVO davant de la necessitat, personal o familiar, de viure en una Llar diferenciada a la del domicili familiar.

En aquests moments el Servei està format per habitatges diferenciats en funció al moment evolutiu de les persones, les seves necessitats i intensitats de suport i les seves preferències i s’atenen a 91 persones amb discapacitat intel·lectual.

Actualment, l’FVO compta amb 5 llar-residència, quatre de les quals estan situades a Granollers i una a Santa Eulàlia de Ronçana.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content