Primera sessió de les Jornades ‘Dones amb discapacitat, apoderem-nos!’ de Cocemfe BCN

Organitzada per la Comissió d’Igualtat, tractarà sobre els drets

cartell jornades dones discapacitat cocemfe barcelona
La primera sessió de les Jornades tractarà sobre els drets de les dones amb discapacitat // Foto: Cocemfe Barcelona

El proper dijous 30 de març la Comissió d’Igualtat de COCEMFE Barcelona celebrarà la primera sessió de les Jornades ‘Dones amb discapacitat, apoderem-nos!’ que estarà dedicada als drets i que tindrà lloc al centre Calàbria 66.

A les 11.15h tindrà lloc la conferència “Els drets de les dones amb discapacitat” que impartirà Marta València, responsable d’Igualtat de Cocemfe Espanya. Tot seguit tindrà lloc la taula rodona ‘Experiències d’apoderament personal’, en la qual participaran Joana Martí Boscos, de l’Associació Catalana per al Parkinson, Montse Florensa de l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) i Santa Domingo Artaño, de l’Associació Catalana ‘La Llar’ de l’Afectat d’Esclerosi Múltiple.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Aquestes tres dones amb discapacitat compartiran la seva experiència d’apoderament personal. La taula estarà moderada per Montserrat Pallarès, presidenta de ‘Natura i Salut’, entitat de Castelldefels que lidera la jornada.

Aquesta serà la primera de tres sessions que la recent creada Comissió d’Igualtat de la Federació Francesc Layret COCEMFE Barcelona celebrarà al llarg de l’any. La segona sessió serà al més de maig i estarà liderada per l’Associació Amputats Sant Jordi. En aquesta ocasió s’abordarà el tema “Salut i Dones amb discapacitat” on es tractaran aspectes relatius a la salut de les dones des d’una perspectiva de gènere, les problemàtiques que els afecten i les bones pràctiques que existeixen sobre aquest tema. La tercera i última sessió de les Jornades ‘Dones amb Discapacitat, apoderem-nos!’ es produirà al més de novembre per abordar el tema de la violència masclista cap a les dones amb discapacitat des de la perspectiva de gènere. L’encarregada de liderar aquesta última entrega serà l’associació ‘Dones no Estàndard’.

BANER_300X250

Aquestes jornades s’emmarquen dins la voluntat de la Federació Francesc Layret COCEMFE Barcelona, a través de seva recent creada Comissió d’Igualtat, d’introduir la perspectiva de gènere en totes les seves accions i fomentar la sensibilització tant en el teixit associatiu com en la societat en general cap als temes de gènere.

Radiografia de les dones amb discapacitat

Segons l’última infografia sobre dones i discapacitat de l’Observatori de la Discapacitat Física (ODF) el 50,12% de les persones amb discapacitat són dones, percentatge que suposa 1.410.310 persones a Espanya. La seva principal afectació és de tipus osteoarticular (31,5%), seguida per les malalties cròniques (17%), de salut mental (16,2%), neuromuscular (9,5%), visual (7,7%), intel·lectual (7,7%), auditiva (5,8%), mixta (3%) i

d’altres (1,5%).

D’altra banda, les dones amb discapacitat tenen més presència en franges d’edat majors que els homes. Així doncs, mentre que el 19% de les dones amb discapacitat tenen 75 anys i més, són el 16% dels homes amb discapacitat els que se situen en aquesta franja.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*