Dijous, 28 març 2024
IniciDESTACADESTrobada del conseller Rull amb les entitats de discapacitats per millorar la...

Trobada del conseller Rull amb les entitats de discapacitats per millorar la mobilitat

trobada-rull-entitats-discapacitats-mobilitat
La trobada va servir per traslladar les necessitats del col·lectiu // Foto: gencat

A principis de la setmana passada es va produir una trobada entre el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull i representats de diverses entitats que defensen els drets dels discapacitats físics i sensorials. La trobada tenia per objectiu recollir les necessitats concretes d’aquests col·lectius per millorar la seva mobilitat a la xarxa de transport públic d’arreu del territori.

La trobada responia també a la voluntat del Govern de donar resposta a les necessitats concretes d’aquest col·lectiu en matèria de mobilitat. En aquest marc, el 6 de maig, el Departament de Territori i Sostenibilitat i l’Autoritat del Transport Metropolità van signar un  protocol de col·laboració per l’anàlisi global d’accessibilitat dels sistema de transport, que inclou la definició dels objectius, criteris i mesures que ha d’incloure el pla d’implantació progressiva d’accessibilitat dels mitjans de transport públic de viatgers que s’ha d’elaborar, d’acord amb l’establert a la Llei 13/2014 d’accessibilitat.

A més, es troba en fase avançada la redacció del decret de desenvolupament de la Llei 13/2014 d’accessibilitat, per iniciar la seva tramitació en els propers mesos i concretar les accions a dur a terme per millorar aquest àmbit.

Així mateix, el grup d’accessibilitat, integrat per associacions de discapacitats, operadors de transport públic a Catalunya i el Departament de Territori i Sostenibilitat, treballa per abordar aquesta problemàtica en l’àmbit del transport de carretera i ferroviari.

La Generalitat treballa per assolir l’adaptació completa de la xarxa de transport públic d’arreu del territori. En aquests moments, el 97% de la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i el 88% de la xarxa de metro es troba adaptada a persones amb mobilitat reduïda, així com la totalitat de la xarxa de bus urbà de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i el 78% en la d’autobusos interurbans de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Comparada amb altres ciutats d’Europa amb xarxes de transport similars,  la xarxa de metro de Barcelona és una de les més adaptades, amb 140 estacions accessibles de les 154 totals.

A aquesta trobada van assistir el president del Comitè català de representants de persones amb discapacitat (COCARMI) i de la Federació ECOM, Antonio Guillén; la presidenta de la Confederació espanyola de persones amb discapacitat física i orgànica (COCEMFE), Pilar Díaz; el responsable de la unitat d’autonomia personal i accés a la informació de l’ONCE, Anaïs Garcia Balmaña; la tècnica de rehabilitació de l’ONCE, Yolanda Fernández de Landa; la vicepresidenta de la Federació d’Associacions Catalanes de Pares i Persones Sordes (ACAPPS), Fanny Llorens, així com Adrià Berenguer, de COCEMFE; Domingo Reina, del Servei d’Accesibilitat a la Comunicació de l’ACAPPS, i Meritxell Alós, membre de la Junta de la Federació DINCAT. Per part de la Generalitat, també hi ha participat el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

8 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content