Dimarts, 26 octubre 2021
IniciInclusió Social‘Trenquem barreres’, una guia per fer més inclusiu el moviment associatiu juvenil

‘Trenquem barreres’, una guia per fer més inclusiu el moviment associatiu juvenil

guia accessible entitats juvenils
Portada de la guia // Foto: Consell de Joventut de Barcelona

“Trenquem barreres” és el nom de la nova guia sobre accessibilitat que han editat el Consell de la Joventut de Barcelona i el Grup de Treball de Diversitat per tal d’ajudar a totes les entitats juvenils a fer més accessible la participació de persones amb diversitat funcional dins el moviment associatiu. A la vegada, el document recull a les últimes pàgines tot un seguit de recursos d’interès que fan referència als drets i serveis de les persones amb discapacitat.

La guia explica què es la diversitat funcional i ofereix diversos consells perquè les entitats siguin més inclusives i puguin incorporar més diversitat entre els infants i joves que hi participen.

Així, dóna unes pautes de quin ha de ser el comportament durant els primers dies davant de persones amb diversitat funcional, recomanant que el tracte sigui natural i no sentir-se incòmode per parlar de les limitacions de les persones d’aquest col·lectiu.

La guia assenyala que l’inici de la relació amb persones és molt important per fomentar després una bona relació de confiança, trencant les barreres imposades socialment. En aquest sentit, també es donen una sèrie de directrius per incentivar la seva participació i mobilitat en el dia a dia per ajudar i treballar la cohesió del grup.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

7 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES