Salut impulsa millores en l’atenció a la salut mental a Ciutat Vella de Barcelona

Destaca el Programa de Salut Mental en Persones Sense Sostre (ESMESS)

cap drassanes ciutat vella
CAP de les Drassanes a Ciutat Vella // Foto: Ajuntament de Barcelona

El director del Servei Català de la Salut (CatSalut), David Elvira es va reunir el mes passat amb amb professionals sanitaris de Ciutat Vella on va manifestar el seu compromís per reforçar, apoderar i dotar de més autonomia de gestió a l’atenció primària de salut; posant l’accent en el paper impulsor que jugarà el Pla Estratègic d’Atenció Primària i Comunitària que actualment està elaborant el Departament de Salut, de manera participada amb professionals.

Entre les intervencions prioritàries que es duran a terme els propers anys al districte de Ciutat Vella, destaquen les dirigides a millorar l’atenció a la salut mental, tant a nivell d’infraestructures amb una inversió de 400.000 € com a nivell assistencial amb 700.000 € d’inversió.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Pel que fa a infraestructures, entre les actuacions principals hi ha els nous equipaments de Salut Mental. El CAP de Drassanes s’adequarà per integrar els serveis de Salut Mental, tant els infanto-juvenils com d’adults de Ciutat Vella que ara es troben al carrer Rec Comtal i a Via Laietana, respectivament.

A nivell assistencial, David Elvira va manifestar el compromís del Departament de Salut d’abordar la situació d’infrafinançament del sector de la salut mental, potenciar l’enfocament comunitari, reforçar els programes i serveis de prevenció i les intervencions intersectorials, especialment rellevants en el districte de Ciutat Vella, on la població té una major necessitat sociosanitària i una elevada utilització dels serveis públics.

BANER_300X250

També cal destacar el Programa de Salut Mental en Persones Sense Sostre (ESMESS) és un programa d’acció integral, amb coordinació entre els serveis socials i els serveis sanitaris de Barcelona, amb la finalitat d’aconseguir la rehabilitació de les persones amb trastorn mental en situació d’exclusió social severa. Està dirigit a persones amb trastorns mentals greus que viuen al carrer o en albergs i altres centres de la xarxa d’atenció específica. El programa fa activitats de detecció i tractament de les persones sense sostre amb malalties mentals, a través de la col·laboració amb serveis sanitaris, albergs, serveis socials i altres. L’any 2015 va atendre 308 pacients i va realitzar més de 5.800 visites.

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*