Dilluns, 4 març 2024
IniciESPORT ADAPTATGranés Fundació organitza la primera jornada sobre esport inclusiu i els seus...

Granés Fundació organitza la primera jornada sobre esport inclusiu i els seus reptes de futur

El dimecres 18 de novembre a les 18:30 h per streaming

primera jornada esport inclusiu granes fundacio
La jornada vol avançar per a la plena inclusió de les persones amb discapacitat a través de l’esport // Foto: Granés Fundació

El proper 18 de novembre a les 18:30h Granés Fundació organitzarà la primera jornada sobre esport inclusiu amb diferents experts en esport inclusiu que protagonitzaran un diàleg obert amb l’objectiu de crear coneixement i línies de treball.

Aquesta jornada sobre esport inclusiu vol promoure el diàleg entre diferents agents experts dins del sector de l’esport de persones amb discapacitat, amb l’objectiu que aquest coneixement arribi als clubs esportius i entitats socials. La Jornada comptarà amb un focus group d’experts inicial i un diàleg posterior obert al públic interessat, que es podrà seguir online.

Aquesta és la primera acció d’un conjunt de diàlegs amb els que Granés Fundació vol aconseguir una generació de coneixement rigorós que permeti avançar en l’assoliment d’aquest dret inclòs en la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat i signada per l’Estat Espanyol l’any 2007.

“Cal que aspirem i promovem els canvis necessaris perquè la inclusió vagi més enllà del marc escolar i que els infants, joves, i també persones adultes, puguin decidir quin esport volen practicar, en un entorn inclusiu” afirma Laura Masferrer, directora gerent de Granés Fundació. “A l’hora de fer esport, de fer activitats culturals o artístiques, o d’oci, per exemple, les persones amb discapacitat encara es troben amb moltes barreres”, diu Masferrer, que destaca que Espanya és dels estats que està més lluny de compassar la legislació amb la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat de les Nacions Unides de l’any 2006.

Experts en esport inclusiu

Els experts que participaran en aquest diàleg obert sobre esport inclusiu són: Xavier González, que va ser CEO del Comitè Paralímpic Internacional fins el 2019; Enric Blesa, Director general de Special Olympics Espanya; Ramon Lamiel, Gerent de l’Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat de l’IMPD. Aquestes personalitats també participaran al Focus Group que se celebrarà internament abans del del diàleg, juntament amb Jordi Morales, esportista d’èlit de tennis taula; Ingrid Lafuente, Gerent de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals; i Josep Oriol Martínez, metge especialitzat en esport paralímpic.

La jornada sobre esport inclusiu serà presentada per Laura Masferrer, i estarà moderada pel periodista esportiu, Joan Vehils. La sessió es podrà seguir per streaming a través de la web de l’entitat, i hi haurà llenguatge de signes en català i subtitulació en català i castellà.

Granés Fundació és una entitat que es va crear l’any 2017, l’entitat treballa i participa en projectes dirigits a l’atenció i inclusió de les persones amb discapacitat, així com en la formació i recerca per a joves amb l’objectiu que cadascuna pugui assolir el seu propi projecte de vida.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content