Neus Munté visita la nova residència Els Comptals II a Manresa

Acull a una vintena de persones a discapacitat

Neus Munté
La consellera va visitar la nova residència a Manresa // Imatge cedida per Gencat
La vicepresidenta i consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha visitat aquest migdia la residència per a persones amb discapacitat intel·lectual i trastorn de conducta Els Comptals II de la Fundació Ampans a Manresa. Aquest equipament es va posar en marxa el passat mes d’octubre i acull una vintena de persones en places concertades pel Departament.
Munté ha recorregut el centre acompanyada de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; la secretària general del departament de Benestar Social i Família, Dolors Rusinés i el president d’Ampans, Domènec Casasayas.
Neus Munté
La consellera va visitar la nova residència a Manresa // Imatge cedida per Gencat
Ampans ha organitzat una jornada de portes obertes perquè les famílies, voluntaris i treballadors d’Ampans poguessin conèixer de primera mà les instal·lacions del nou centre.
La consellera ha destacat la llarga trajectòria d’Ampans, que aquest any ha complert 50 anys, i ha assegurat que “avui en dia és tot un referent en el seu àmbit arreu del país. Aquest centre Els Comtals –ha afegit Munté- és el darrer exemple d’aquesta gran tasca i de l’amplíssima oferta a través de la qual Ampans desenvolupa la seva tasca en benefici de les persones amb discapacitat intel·lectual. Una tasca que, des de l’arrelament comarcal ha transcendit més enllà del Bages per esdevenir una entitat de renom arreu del país”.
Munté ha destacat també el suport del Departament de Benestar Social i Família i ha posat com a exemple les 20 places concertades a Els Comtals II. “Des del Govern de Catalunya –ha dit- fem així un esforç important per donar resposta a les necessitats de les persones i les entitats. I si algú vol saber, ara que sembla que tant i tant els preocupa, a què dediquem els diners, només ha de fer una visita a aquesta residència. Els recursos públics els destinem, entre moltes d’altres prioritats, a concertar places en benefici del benestar de totes les persones de la nostra societat”.
La Fundació Ampans
Ampans és una fundació que treballa per promoure l’educació, la qualitat de vida i la inserció laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual gestionant centres, serveis, programes i suports amb criteris d’excel·lència acreditada. Acompanya i dona suport a més de 1.400 persones i a les seves famílies en serveis d’atenció diürna, ocupació terapèutica, acolliment residencial, formació, lleure, esport i tutela, fomentant l’autonomia i la igualtat d’oportunitats.
En l’àmbit laboral, ha creat empreses i serveis que donen feina a prop de dues-centes persones amb discapacitat i risc d’exclusió en els sectors de jardineria i garden (Garden Ampans), neteja, manipulats, arts gràfiques, recollida selectiva i restauració i amb les marques pròpies Formatges Muntanyola i Vins Urpina.
La residència Els Comtals II de Manresa ofereix acolliment residencial especialitzat per a persones amb discapacitat intel·lectual i/o malaltia mental i trastorns de conducta associats, que requereixen programes d’atenció rehabilitadora per la seva integració i normalització comunitària.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*