Dijous, 25 abril 2024
spot_img
IniciACCESSIBILITAT UNIVERSALVox exigeix millorar l’accessibilitat per a persones amb discapacitat a les comunitats...

Vox exigeix millorar l’accessibilitat per a persones amb discapacitat a les comunitats de veïns

Ha registrat aquest dimecres al Congrés dels Diputats una proposició de llei per modificar el règim jurídic de l'accessibilitat en matèria de la propietat horitzontal

pepa millán portaveu de vox al congrés dels diputats
Pepa Millán, portaveu de Vox al Congrés durant una intervenció // Foto: Vox

Vox va registrar aquest dimecres al Congrés dels Diputats una proposició de llei per modificar el règim jurídic de l’accessibilitat en matèria de la propietat horitzontal, és a dir, les comunitats de veïns.

A la seva iniciativa, Vox recorda que l’article 49 de la Constitució “deixa clar” que l’Estat té “l’obligació d’orientar les seves polítiques a garantir que les barreres arquitectòniques no suposin un impediment perquè les persones amb discapacitat gaudeixin del seu dret a una habitatge adequat a les vostres necessitats”.

En aquest sentit, hi ha diferents normes que aborden aquesta matèria, com la llei de propietat horitzontal i la llei de límits del domini sobre immobles per eliminar barreres arquitectòniques a les persones amb discapacitat i el reial decret 1/2013 pel qual s’aprova el text refós de la llei general de drets de les persones amb discapacitat i de la seva inclusió social.

Tot i això, Vox exposa que “el principal dèficit en matèria d’accessibilitat a l’habitatge es troba en la regulació de la propietat horitzontal”. Per això, amb aquesta iniciativa pretén millorar l’accessibilitat de les comunitats de veïns per a les persones amb discapacitat, respectar els drets dels altres copropietaris i aclarir la normativa aplicable.

Així, Vox proposa modificar l’article 10.1.b) de la llei sobre propietat horitzontal per regular aquells supòsits en què l’accessibilitat es pugui garantir mitjançant l’adaptació d’instal·lacions preexistents o l’establiment de nous dispositius diferents de l’ascensor. És a dir, obres de menor importància amb un límit màxim de 12 mensualitats de despeses ordinàries.

Esmena també l’article 17.2 “per limitar-lo a les obres en matèria d’accessibilitat que tinguin una major envergadura per a les quals sí que es requerirà acord previ vàlidament adoptat per la junta de propietaris, però amb una menor exigència pel que fa a les majories de quotes de participació a les segones convocatòries d’aquestes juntes”.

Pel que fa a la llei sobre límits del domini sobre immobles per eliminar barreres arquitectòniques a les persones amb discapacitat, Vox demana modificar l’article 7 per adaptar als preceptes exposats l’obligació de pagament de les despeses ocasionades per les reformes en matèria d’accessibilitat.

Finalment, al Reial decret 1/2013 pel qual s’aprova el text refós de la llei general de drets de les persones amb discapacitat i de la seva inclusió social aquest partit aposta per matisar els apartats ‘k’ i ‘l’ de l’article 3.2 per emfatitzar que els conceptes d”accessibilitat universal’ i ‘disseny universal’ s’apliquin també als béns immobles.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content