Dimarts, 16 abril 2024
spot_img
IniciENTITATSViver de Bell-lloc es mostra optimista amb els projectes de futur malgrat...

Viver de Bell-lloc es mostra optimista amb els projectes de futur malgrat la pandèmia

L’entitat presenta la memòria anual de 2019

viver de bell-lloc optimista projectes futur
Servei de jardineria de l’entitat // Foto: Nerea Gastón

Viver de Bell-lloc ha presentat la memòria anual de 2019 amb unes dades esperançadores pel futur del col·lectiu de persones amb discapacitat i/o trastorn de la salut mental. Malgrat la greu crisis provocada per la pandèmia produïda pel COVID-19, l’entitat és optimista en relació als projectes de futur, els quals continuaran endavant, però amb endarreriments.

“El més important per a nosaltres són les persones i estem orgullosos de dir que el 2019 els nostres serveis han atès més de 270 persones de 27 municipis, principalment al Vallès Oriental, i que hem promogut la inserció laboral de 160 persones amb capacitats diferents”, comenta el president de l’entitat, Manel Palou.

L’entitat va començar l’any 2019 endinsant-se en dos nous sectors, la restauració, amb la gestió de la cantina de l’Institut Pla Marcell; i la neteja, formant un equip per oferir aquest servei.

L’adquisició d’una nau ha permès ampliar i millorar els serveis de manipulats; i el tancament del 2019 es va fer amb la finalització de la construcció de la Llar Residència Lluïsa Oller, la segona de l’entitat, i la perspectiva de tres nous projectes: un centre ocupacional per a persones amb discapacitat intel·lectual, un servei prelaboral per a persones amb trastorns de la salut mental i l’ampliació del servei d’inserció al mercat ordinari.

“Un gran assoliment també és el creixent suport d’empreses, entitats i administracions que han estat clau pel desenvolupament de nous projectes”, assegura Palou.

Durant el proper any, l’objectiu és ampliar els serveis de restauració i incorporar nous serveis al Centre Especial de treball que actualment dona feina a 140 persones amb certificat de discapacitat. També ampliar l’oferta de formació ocupacional a noves especialitats, i crear un Servei Ocupacional i un Servei Prelaboral.

Per altra banda, s’està treballant per ampliar el Servei d’Inserció al mercat ordinari a persones a discapacitats físiques i sensorials i persones en risc d’exclusió social en general.

L’entitat també té previst iniciar la construcció d’un Centre Ocupacional al setembre gràcies a la col·laboració de Fundación ONCE, Grifols i l’Escola Germans Corbella.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content