Dimecres, 10 agost 2022
Dimecres, 10 agost 2022
IniciRecerca i TecnologiaLa UOC rep un reconeixement a les ‘Ajudes a Projectes Inclusius’ de...

La UOC rep un reconeixement a les ‘Ajudes a Projectes Inclusius’ de les Fundacions Universia i Konecta

Per un projecte sobre intel·ligència artificial i persones amb discapacitat inte·lectual

ajudes projectes inclusius fundacio universia i konecta premi uoc
Cartell de les Ajudes a projectes inclusius // Fundació Universia

La Fundació per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) ha rebut un dels reconeixements de les ‘Ajudes a Projectes Inclusius’ de la Fundació Universia i la Fundació Konecta, que s’han lliurat aquesta setmana, i que han repartit un import total de 50.000 euros a nou projectes d’associacions, fundacions i universitats espanyoles. 

Aquests ajuts tenen com a objectiu contribuir a fomentar i promoure la inclusió social i laboral de persones amb discapacitat a través d’idees innovadores i metodologies diferents que impulsen la igualtat d’oportunitats per a aquest col·lectiu.

El reconeixement a la UOC ha estat en l’apartat d’Investigació, pel seu projecte “Intel·ligència artificial i discriminació algorísmica de les persones amb discapacitat: una anàlisi ètic-jurídic”. L’UOC ha compartit aquest apartat amb la Asociación Compañia de Danza Mobile per “I jo què, una aplicació informàtica per ampliar amistats adaptada a persones amb discapacitat intel·lectual “.

Aquest any s’han rebut un total de 318 projectes, un increment notable respecte a l’edició passada, duplicant el nombre de propostes rebudes en 2019. La convocatòria s’han centrat en quatre categories: Ocupació i Formació per a l’Ocupació, en la qual s’han rebut 218 projectes; Investigació, que ha valorat 28 iniciatives; Esport, en la qual han participat 29 entitats i Cultura, que ha rebut 43.

Els projectes guanyadors

En la categoria d’Ocupació: FUNDACIÓ CNSE per a la supressió de les barreres de comunicació pel seu projecte “KEMPLEA: portal d’ocupació per a persones sordes”; Fundació ONCE amb: “Transformació Digital per ‘Emprenedoria de persones amb discapacitat”; Asociación Paz y Bien pel seu projecte “ENLINE @: DONES” i La Fundació Privada per la lluita contra l’Esclerosi Múltiple per “LAB OF DIGITAL SKILLS (Laboratori de competències digitals)”.

En Cultura, Cross Border Projects s’ha alçat com a única entitat guanyadora pel seu projecte: “Alícies busquen Meravelles”, una escola en línia de Teatre Aplicat que aposta pel teatre transmèdia, l’objectiu és crear quatre vídeos tutorials accessibles amb subtítols per a sords, amb Per tal de fer-los partícips de les activitats escèniques.

En la categoria d’Esport les entitats premiades han estat la Fundación También amb el seu projecte “Esportiva-ment a casa, esportives online per a la capacitació personal i professional” i la Fundación Alex amb “Plataforma esportiva online”.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content