Dilluns, 22 abril 2024
spot_img
IniciENTITATSUnidad Progresista (UP) guanya les eleccions per renovar el Consell Territorial de...

Unidad Progresista (UP) guanya les eleccions per renovar el Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya amb el 97,7% dels vots

A la convocatòria estaven cridades 9.623 persones afiliades i l’índex de participació ha estat del 53,52%

eleccions consell territorial once catalunya
La participació a les eleccions va superar el 50% dels afiliats a Catalunya // Foto: ONCE Catalunya

Unidad Progresista (UP), amb 5.004 vots (97,70%), ha estat la candidatura guanyadora de les dotzenes eleccions per renovar el Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya, celebrades l’1 de desembre.

En una jornada democràtica marcada per la normalitat a les 24 meses electorals d’aquesta circumscripció, l’índex de participació a Catalunya ha estat del 53,52%. En aquesta dotzena convocatòria a les urnes estaven cridades 9.623 persones afiliades a l’ONCE a Catalunya.

A nivell estatal, Unitat Progressista ha obtingut el 97,82% del vot emès, amb un augment de 5.727 recolzaments més que el 2018. La participació global d’aquests comicis ha estat del 66,17%.

L’ONCE culmina així la seva XII convocatòria d’eleccions al Consell General, màxim òrgan de govern de l’Organització, i als 17 Consells Territorials (un per Comunitat Autònoma). La democràcia va arribar a l’Organització el gener de 1982, quan els afiliats van triar per primera vegada els seus representants. Des de llavors, cada quatre anys, se celebren eleccions perquè les persones cegues exerceixin el seu dret de participació al govern i la gestió de l’ONCE, recollit als seus Estatuts.

Tota la informació referida al procés electoral i el procediment i l’exercici del vot ha estat totalment accessible a persones amb discapacitat visual, per garantir així la confidencialitat del vot i la participació en el procés.

En total, s’han triat 111 consellers i conselleres territorials, repartits per totes les Comunitats Autònomes. El Consell General, màxim òrgan de l’Organització, estarà format per 11 membres. En tots ells es respecta el principi de paritat. S’han triat 10 consellers territorials a Catalunya.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content