Dijous, 2 desembre 2021
IniciDiscapacitatUna trentena d’afiliats a l’ONCE amb sordceguesa visiten el Parlament de Catalunya

Una trentena d’afiliats a l’ONCE amb sordceguesa visiten el Parlament de Catalunya

trentena afiliats once visita parlament
Els visitants van poder accedir a l’Hemicicle // Foto: ONCE

Divendres passat una trentena d’afiliats a l’ONCE amb sordceguesa, juntament amb els seus guies intèrprets, van visitar el Parlament de Catalunya, en un acte on els va rebre la presidenta de la Comissió d’Afers Socials i Famílies, Magda Casamitjana, a la qual un representant de les persones sordcegues li ha lliurat un bastó vermell-blanc, símbol de les persones amb sordceguesa.

L’ús del bastó vermell-blanc a Catalunya respon a les recomanacions dels òrgans internacionals que representen a les persones sordcegues, entre ells l’European Deaf Blind UnionAlguns d’aquests factors són, per exemple, el fet que a les persones amb sordceguesa que conserven resta de visió els resulta més fàcil veure l’extrem del bastó si el tram

fiare banca etica crowdfunding

inferior és de color blanc; en entorns amb gran afluència de públic (metro, centres comercials, encreuaments…), els transeünts perceben millor la part superior del bastó; de la mateixa manera que passa amb els conductors, que visibilitzen la part superior del bastó pel que és més lògic incloure la franja vermella en aquesta part.

El 2007, neix la FOAPS (Fundació ONCE per a l’Atenció de Persones amb Sordceguesa). Actualment, l’ONCE a Catalunya atén a més de 300 persones afiliades amb sordceguesa. Totes tenen accés a tots els serveis que l’Organització presta als seus membres (educació, suport psicosocial, rehabilitació, tiflotecnologia, etc.) amb el suport del servei de mediació de FOAPS i també amb un programa específic de sistemes alternatius de comunicació, perquè puguin aprendre un sistema de comunicació alternatiu a l’oral si ho necessiten o millorar les seves estructures de llenguatge escrit, quan es comuniquen en llengua de signes o llenguatge dactilològic.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES