Dilluns, 20 maig 2024
spot_img
IniciDRETSUna jutgessa amb discapacitat recorre al Suprem després de ser declarada “inidònia”...

Una jutgessa amb discapacitat recorre al Suprem després de ser declarada “inidònia” per al lloc

La recurrent compta amb més d'una dècada d’experiència com a advocada i té acreditat un 90% de discapacitat

jutgessa amb discapacitat recorre al suprem
Martell de la justícia // Foto: 123RF gioiak2

Jimena García-Pérez Alonso ha recorregut al Tribunal Suprem, a qui demana que anul·li la resolució que la va declarar “inidònia” per ocupar un lloc com a jutgessa, després de ser destituïda com a substituta del Jutjat de Primera Instància de Llanes (Astúries). La recurrent compta amb més d’una dècada d’experiència com a advocada i té acreditat un 90% de discapacitat.

El president del Tribunal Superior de Justícia d’Astúries (TSJA), Jesús María Chamorro González, va presidir el setembre del 2022 la presa de possessió de García-Pérez com a jutge a Llanes. A l’acte va estar apadrinada per Julio Luis Gallego Otero, magistrat de la Sala Contenciosa del TSJA i el president del TSJ va destacar la “professionalitat” i els “mèrits” pels quals havia estat triada.

La representació legal d’aquesta jutge va presentar un recurs en contra de la declaració d’inidoneïtat davant del Suprem en què sol·licitava com a mesura cautelar la suspensió de la seva destitució fins que es resolgui el fons del recurs. La Sala Tercera del TS ja ha rebutjat aquesta cautelar.

Aquesta professional del dret va ser sotmesa a un doble trasplantament de fetge quan tenia 12 anys i té des de llavors tractament immunosupressor. Té reconeguda una discapacitat del 90% que no li ha impedit desenvolupar una vida professional plena. Després del seu nomenament com a jutge substituta a Llanes, va estar al lloc durant tres mesos. Després de la declaració d’inidoneïtat va prendre una baixa laboral i va decidir recórrer al Suprem.

El recurs de García-Pérez explica que el president de l’Audiència Provincial d’Astúries li va concedir una pròrroga perquè pogués concloure els assumptes pendents al Jutjat de Primera Instància de Llanes, cosa que, al seu parer, no casa amb l’obertura d’un expedient per retards en la tramitació d’un assumpte, atès el nivell de saturació amb què treballen els jutjats en termes generals.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content