Una companyia de la Fundació Aspasim explica contes als nens per normalitzar la diversitat funcional

Botó Màgic visita centres educatius amb contes i música

companyia botó magic contes diversitat funcional
La companyia va fer 35 bolos durant l’any passat // Foto: Fundació Aspasim

Un dels serveis de teràpia ocupacional amb els que compta la Fundació Aspasim a Barcelona, és un taller de costura per a persones amb diversitat funcional que es dedica a cosir draps de cuina, davantals, babers i bates escolars. Disposa de tres centres, un a Sarrià i dos més a Poble Nou.

Ara fa un any, els usuaris d’aquests tallers van veure la possibilitat de contar contes als nens i nenes pels quals cosien i van crear la companyia artística Botó Màgic. L’experiència ha estat tan exitosa que durant l’any passat van fer 35 bolos.

Anant d’escola en escola i en algun escenari com el del Born, porten històries de la lluna, de Sant Jordi i la seva Sopa de pedres. Al mes de març començaran una gira a Tarragona i a l’abril aniran a l’Alta Ribagorça.

L’experiència és profitosa pels nens, ja que els fan veure les diversitats que distingeixen a les persones, i també per les persones amb discapacitat que hi participen, que gaudeixen preparant els contes i la música.

banner-electium_300x250-V3_nou copy

L’activitat s’ha anat perfeccionant, i a la narració i la música dels contes li van afegir després el llenguatge de signes per mostrar als infants com s’expressen els persones amb discapacitat sensorial, en un intent de normalitzar la discapacitat.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*