CERMI exigeix posar fi a la esterilització forçosa de dones i nenes amb discapacitat

Sosté que vulnera els drets sexuals i reproductius dels afectats

esterilització forçosa dones discapacitat
Per l’entitat aquesta mesura vulnera tots els drets de les persones afectades // Foto: OFD

La Fundación CERMI Mujeres i el Foro Europeo de la Discapacidad han exigit posar fi a l’esterilització forçosa de les dones i nenes amb discapacitat. Per reforçar aquesta petició s’han basat en un informe presentat del Consejo General de la Abogacía per desmuntar les “falses creences” que hi ha sobre la possibilitat de que aquestes dones puguin ser mares i adverteixen de que “moltes d’elles ho són de manera exitosa i tenen fills i filles felices”.

De la mateixa manera sostenen que hi ha “pocs criteris objectius”per jutjar la competència dels pares i mares i critiquen “la tendència” a entrar en l’àrea de les emocions i utilitzar idees subjectives sobre el que està bé i malament.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Les dues entitats sostenen que aquesta pràctica “vulnera els seus drets sexuals i reproductius i trenca els seus drets civils i polítics”.

Un altre dels problemes amb el que es troba aquest conflicte és amb la manca de transparència. A Espanya, en 2016, es van resoldre judicialment 140 casos d’aquest tipus, sense que sigui possible conèixer la resolució final de cada procediment i sense que es pugui saber la incidència en homes i dones, ja que les dades no es troben dividits per sexe.

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*