
La Fundació Mossos d’Esquadra acollirà en pràctiques una persona usuària del servei d’Inclusió Laboral de la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD) per ajudar a la difusió interna de les campanyes de sensibilització i relació amb la comunitat.
Aquesta acció s’emmarca dins el conveni de col·laboració que han signat ambdues fundacions amb l’objectiu de facilitar la inclusió laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual.
Pere Ferrer, president del Patronat de la Fundació Mossos d’Esquadra, ha destacat que aquest és el primer conveni que signen i que els fa especial il·lusió que sigui amb la FCSD.
Per la seva part, Katy Trias, directora general de la FCSD, ha posat de manifest la importància de la inclusió laboral de les persones en situació de discapacitat intel·lectual: “Treballar en un entorn ordinari és una mesura d’inclusió real”.
Inés Casas, persona usuària de la FCSD, serà la primera en iniciar les pràctiques a la Comissaria dels Mossos d’Esquadra: “Estic molt contenta. Tinc moltes ganes de començar. Espero que les pràctiques em serveixin per trobar feina”, explica.
En l’acte de signatura de l’acord també ha estat present, en representació del cos dels Mossos d’Esquadra, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena.
Mediació per garantir la inclusió laboral
El servei d’Inclusió Laboral de la FCSD va néixer l’any 1996 amb la finalitat d’oferir suport a la inclusió laboral de les persones amb síndrome de Down o altres situacions de discapacitat intel·lectual. Actualment, ofereix aquest suport a un centenar de persones contractades per empreses ordinàries i a les empreses contractants.
El suport laboral de la FCSD es basa en la mediació. És a dir, es treballa amb els companys de feina que tindrà el nou treballador i amb el nou treballador per separat, i mai posant-lo en evidència.
Aquest model ha permès incloure amb èxit en l’àmbit laboral ordinari a centenars de persones en situació de discapacitat intel·lectual.
Secció patrocinada per:
