Dissabte, 27 novembre 2021
HomeDiscapacitatUna app creada a Osona permet a les persones amb discapacitat posar...

Una app creada a Osona permet a les persones amb discapacitat posar gasolina sense baixar del cotxe

app-smartfuel-gasolina-baixa-cotxe-discapacitat-1
L’app permet pagar a les gasolineres sense baixar del cotxe // Foto: ADFO

Smartfuel i l’ADFO han arribat a un acord perquè totes les persones que es descarreguin aquesta aplicació mòbil seleccionant ADFO rebin un descompte econòmic cada vegada que posin gasolina. A més, Smartfuel està ultimant una adaptació de l’app que permetrà no haver de baixar del cotxe tampoc per subministrar el carburant.

Smartfuel és una aplicació mòbil ideada i creada a la comarca d’Osona, concretament per dos estudiants de la UVic, que permet a tothom pagar des del cotxe i que inclou un servei ampliat perquè les persones amb mobilitat reduïda. Va néixer el 2017 amb només dues gasolineres adherides i actualment n’hi ha més de cent i la utilitzen aproximadament 17.000 usuaris.

diari-discapacitat-300x250e

L’aplicació funciona de la següent manera. Quan Smartfuel habilita una nova estació de servei perquè passi a formar part de la xarxa d’estacions disponibles a l’aplicació, s’instal·len uns petits detectors que emeten un senyal de Bluetooth i serveixen per localitzar a l’usuari en la benzinera i el sortidor adequat sense necessitat de seleccionar-ho per ell mateix o activar el GPS. Una vegada es para el vehicle, l’usuari rebrà una notificació al mòbil que indica: “Desitja subministrar?”. S’obre la pantalla per a poder proveir de gasolina, es comprova que les dades i el producte són correctes i després es clica a “Repostar” i fer el pagament. En aproximadament 3 segons s’haurà pagat i es podrà procedir a posar el carburant al vehicle.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES