Dilluns, 20 maig 2024
spot_img
IniciRECERCA I TECNOLOGIAUn treball sobre el dolor en persones amb paràlisi cerebral sense parla...

Un treball sobre el dolor en persones amb paràlisi cerebral sense parla guanya el 10è Premi d’Investigació d’AMPANS

El premi, dotat amb 5.000 euros, s’entregarà el proper dimarts en un acte a l’Auditori de la Plana de l’Om, amb una ponència del divulgador i artista Quim Moya

guanaydors 10è premi d'investigació d'ampans
Quim Moyà artista i divulgador, participarà com a ponent dels Premis // Foto: AMPANS

El Premi d’Investigació i Innovació sobre Discapacitat Intel·lectual i Trastorns del Desenvolupament d’AMPANS ha anunciat els guanyadors de la seva 10a edició, destacant els esforços excepcionals en la millora de la qualitat de vida d’aquestes persones. En la categoria d’Investigació, el Primer Premi ha estat concedit a un treball que aborda el dolor en persones amb paràlisi cerebral que no poden comunicar-se, explorant biomarcadors i utilitzant tècniques d’Intel·ligència Artificial per al reconeixement facial. 

Aquest treball, dotat amb 5.000 euros,  ha obert noves possibilitats en la mesura del dolor i les seves implicacions en la qualitat de vida. La investigació ha estat realitzada per un equip de professionals format per Álvaro Sabater, Immaculada Riquelme i Pedro Montoya, dins del Doctorat de Neurociències de la Universitat de les Illes Balears.

Altres treballs premiats en la mateixa categoria inclouen un estudi sobre els factors de risc en les caigudes de persones amb discapacitat intel·lectual i una investigació sobre el seguiment de nadons prematurs de molt baix pes. En total, es lliuren 6 premis entre les categories d’Investigació i Innovació, amb dotacions econòmiques que reconeixen l’excel·lència i la contribució al camp.

En aquesta edició, el jurat ha decidit deixar desert el primer premi en la categoria d’Innovació, assegurant que només la veritable excel·lència i innovació mereixi el reconeixement màxim. Els premis segon i tercer en aquesta categoria han reconegut propostes com una intervenció amb realitat virtual per a la reducció de l’ansietat social en persones amb TEA i una aplicació que facilita la transició a la vida adulta per a persones amb discapacitat intel·lectual.

El Premi d’Investigació i Innovació sobre discapacitat intel·lectual, amb el suport d’Esteve, ICL Iberia i Control Group, celebra la dedicació i la feina dels professionals en la millora de la vida d’aquestes persones.

L’acte d’entrega d’aquests premis tindran lloc a l’Auditori de la Plana de l’Om de Manresa, el dimarts 16 de març a les 18h. Aquest esdeveniment inclourà una ponència i accions a càrrec de l’artista Quim Moya i el col·lectiu d’artistes de L’Art de Viure, que destaquen l’art com a eina d’empoderament i sensibilització. A més, es presentarà una exposició d’obres d’art realitzades en el marc del projecte L’Art de Viure, que impulsa la fundació AMPANS i que ha esdevingut un referent en el gènere de l’Art Singular.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content