Dijous, 28 gener 2021
Inici Cultura Un total de 295 obres inscrites al Psicurt -Festival del Curtmetratges sobre...

Un total de 295 obres inscrites al Psicurt -Festival del Curtmetratges sobre salut mental de Tarragona

obres-inscrites-psicurt-festival-curtmetratges-salut-mental
Ricard Gomà (esquerra) i Jaumen Descarrega durant la presentació del Festival // Foto: Ajuntament de Tarragona

Un total de 294 obres s’han inscrit en la secció oficial del Psicurt – Festival de Curtmetratges sobre Salut Mental que organitzen el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i l’Ajuntament de Tarragona i que se celebrarà a Tarragona del 10 al 13 d’octubre de 2019. A la secció EDUCURT, en que podran participar estudiants d’ESO, BAT i cicles formatius, s’han inscrit un total de 14 curtmetratges.

L’alcalde de Tarragona i conseller de Cultura, Pau Ricomà, ha destacat el fet que “aquest festival és important perquè canalitza la salut mental cap a l’expressió cultural. És un certamen únic a tot l’Estat. Esperem que segueixi creixent, per això sempre comptarà amb el nostre suport”. Precisament la implicació del consistori en aquest festival ha estat un dels elements en què ha posat èmfasi el coordinador del Psicurt i vocal i referent de la Comissió de Cultura del Col·legi Oficial de Psicòlegs, Jaume Descarrega: “La cultura i l’educació són motors del canvi, però malauradament a vegades només és una frase feta. En canvi, la implicació del nou Govern municipal demostra que hi aposta”. I afegeix: “El Psicurt ens permet obrir una finestra per parlar de la salut mental”.

El Psicurt es consolida com un dels festivals temàtics, relacionats amb la salut mental, més importants del territori espanyol, no tan sols per la qualitat de les obres rebudes, sinó per la labor que el Psicurt fa en els centres educatius, que demanen participar en l’activitat complementària de projecció en els mateixos centres i debat posterior amb els alumnes sobre la temàtica de cadascun dels curtmetratges que poden veure.

ARC Soluciones publi

Tot i que Fins al 30 de setembre de 2019, continua obert el període d’inscripció per a la secció EDUCURT EXPRÉS. Aquesta categoria està destinada a estudiants d’educació secundària obligatòria (ESO), batxillerat (BAT), cicles formatius i universitat. Poden participar-hi curtmetratges de ficció de producció en català i amb una durada màxima de 5 minuts, incloent-hi els crèdits. L’enregistrament es farà a Tarragona durant el cap de setmana del festival, fent servir un element i unes localitzacions proposades per l’organització en el moment de l’inici del concurs.

Per formalitzar la inscripció, que és totalment gratuïta, caldrà omplir un formulari a la web del Festival.

Oferta Any Nou!!! Subscriu-te a la nostra Newsletter

AMB UN 25% DE descompte fins el 31 de gener

Aprofita aquesta oportunitat per rebre cada dia al teu correu tota l'actualitat sobre el món de la discapacitat a Catalunya. PER NOMÉS 11,99 € L'ANY.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES