Un total de 295 obres inscrites al Psicurt -Festival del Curtmetratges sobre salut mental de Tarragona

Se celebra del 10 al 13 d’octubre

obres-inscrites-psicurt-festival-curtmetratges-salut-mental
Ricard Gomà (esquerra) i Jaumen Descarrega durant la presentació del Festival // Foto: Ajuntament de Tarragona

Un total de 294 obres s’han inscrit en la secció oficial del Psicurt – Festival de Curtmetratges sobre Salut Mental que organitzen el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i l’Ajuntament de Tarragona i que se celebrarà a Tarragona del 10 al 13 d’octubre de 2019. A la secció EDUCURT, en que podran participar estudiants d’ESO, BAT i cicles formatius, s’han inscrit un total de 14 curtmetratges.

L’alcalde de Tarragona i conseller de Cultura, Pau Ricomà, ha destacat el fet que “aquest festival és important perquè canalitza la salut mental cap a l’expressió cultural. És un certamen únic a tot l’Estat. Esperem que segueixi creixent, per això sempre comptarà amb el nostre suport”. Precisament la implicació del consistori en aquest festival ha estat un dels elements en què ha posat èmfasi el coordinador del Psicurt i vocal i referent de la Comissió de Cultura del Col·legi Oficial de Psicòlegs, Jaume Descarrega: “La cultura i l’educació són motors del canvi, però malauradament a vegades només és una frase feta. En canvi, la implicació del nou Govern municipal demostra que hi aposta”. I afegeix: “El Psicurt ens permet obrir una finestra per parlar de la salut mental”.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El Psicurt es consolida com un dels festivals temàtics, relacionats amb la salut mental, més importants del territori espanyol, no tan sols per la qualitat de les obres rebudes, sinó per la labor que el Psicurt fa en els centres educatius, que demanen participar en l’activitat complementària de projecció en els mateixos centres i debat posterior amb els alumnes sobre la temàtica de cadascun dels curtmetratges que poden veure.

Tot i que Fins al 30 de setembre de 2019, continua obert el període d’inscripció per a la secció EDUCURT EXPRÉS. Aquesta categoria està destinada a estudiants d’educació secundària obligatòria (ESO), batxillerat (BAT), cicles formatius i universitat. Poden participar-hi curtmetratges de ficció de producció en català i amb una durada màxima de 5 minuts, incloent-hi els crèdits. L’enregistrament es farà a Tarragona durant el cap de setmana del festival, fent servir un element i unes localitzacions proposades per l’organització en el moment de l’inici del concurs.

BANER_300X250

Per formalitzar la inscripció, que és totalment gratuïta, caldrà omplir un formulari a la web del Festival.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*