Dimecres, 30 abril 2025
IniciINCLUSIÓ SOCIALUn taller nutricional apropa els beneficis de l’alimentació saludable a joves amb...

Un taller nutricional apropa els beneficis de l’alimentació saludable a joves amb discapacitat intel·lectual

La Fundació Randstad, la Fundació Juan Ramón Guillén i Coosur organitzen una jornada formativa per millorar els hàbits alimentaris del col·lectiu

taller nutricional joves amb discapacitat intel·lectual
El taller el van realitzar usuaris del projecte Distra de la Fundació Valentín de Madariaga // Foto: Foto: Fundació Juan Ramón Guillén

La Fundació Randstad, que celebra 20 anys treballant per la igualtat d’oportunitats laborals de les persones amb discapacitat, juntament amb la Fundació Juan Ramón Guillén i la col·laboració de Coosur, han organitzat un taller nutricional divulgatiu per a 23 usuaris del projecte Distra de la Fundació Valentín de Madariaga.

Aquest taller, que ha reunit 23 joves amb discapacitat intel·lectual del programa Solidaris Coosur, tenia com a objectiu conscienciar sobre la importància de seguir unes pautes nutricionals equilibrades per millorar la qualitat de vida. La sessió va ser impartida pel dietista i nutricionista Javier García i va comptar amb diverses activitats que fomentaven la participació activa dels beneficiaris.

Les activitats i reptes proposats durant el taller van permetre als participants millorar el seu coneixement sobre hàbits alimentaris saludables. Es va posar especial èmfasi en la rellevància d’incorporar oli d’oliva verge extra als àpats i en la necessitat de seguir una dieta equilibrada per millorar la salut física i mental, així com per prevenir malalties.

Durant la jornada, els participants van realitzar diverses dinàmiques centrades en la selecció d’aliments basats en les seves propietats nutricionals, la combinació i la planificació de menjars equilibrats. Així, van gaudir d’una experiència sensorial completa en què van exercitar els cinc sentits en tocar, classificar i manipular els aliments.

En concret, els joves van participar en un tast a cegues de productes de Coosur, valorant-los segons la textura, el sabor i l’aroma. També van aprofundir en els valors nutricionals dels diferents aliments i la seva funció en el nostre organisme. Per finalitzar, van elaborar un esmorzar saludable per posar en pràctica els coneixements adquirits.

El programa Solidaris Coosur va celebrar la seva primera edició l’any 2014 i, des de llavors, gairebé 1.000 persones en risc d’exclusió social i amb discapacitat de diferents municipis espanyols han participat en les seves diferents iniciatives. Les accions formatives i divulgatives impartides han evolucionat fins a arribar al model actual, caracteritzat per la seva curta durada, format presencial o telemàtic, especialització en matèries específiques i una clara orientació a la integració sociolaboral de col·lectius vulnerables.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Diari de la Discapacitat
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.