
El Maresme va tancar el mes de gener amb 20.544 persones registrades com a aturades, de les quals 1.000 tenen una discapacitat, segons un estudi desenvolupat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme Aquest col·lectiu representa el 4,86% del total de demandants de feina a la comarca i el 4,76% del total de persones amb discapacitat en situació d’atur a Catalunya.
Les dades reflecteixen que les dones continuen sent les més afectades per la desocupació. Tot i això, al gener l’atur ha augmentat amb més intensitat entre els homes. En comparació interanual, la taxa d’atur masculí s’ha mantingut estable, mentre que l’atur femení ha disminuït un 2,78%.
Pel que fa als perfils professionals, les ocupacions més sol·licitades per les persones amb discapacitat són les ocupacions elementals, seguides per els sectors de la restauració i els llocs administratius, com ara empleats d’oficina, comptables i administratius. En menor mesura, es troben perfils de tècnics i professionals de suport, artesans, treballadors industrials i de la construcció, així com muntadors i operadors de màquines.
En relació amb l’experiència laboral, el 52,8% de les persones demandants de feina tenen més de 12 mesos d’experiència en el seu sector. D’altra banda, el 17,9% han treballat entre 1 i 11 mesos, mentre que el 29,3% no tenen experiència prèvia.
L’anàlisi de l’edat i la durada de la situació d’atur indica que el 65,9% de les persones aturades tenen més de 45 anys. A més, el 64,7% es troben en situació d’atur de llarga durada, ja que porten més de 12 mesos sense feina. Aquestes dades posen en evidència la necessitat de polítiques d’inserció laboral específiquess per millorar l’accés al mercat laboral d’aquest col·lectiu.
Secció patrocinada per
