Un grup de persones sordcegues visitarà el Camp Nou per commemorar el Dia Internacional de la Sordceguesa

Aquest dissabte 30 de juny a partir de les 11h

visita persones sordcegues camp nou
El grup visitarà les entranyes de l’estadi del FC Barcelona // Foto: Wikipèdia

Aquest dissabte 30 de juny un grup d’afiliats a l’ONCE amb sordceguesa, juntament amb els seus guies intèrprets, visitaran el Camp Nou per commemorar el Dia Internacional de la Sordceguesa. La visita començarà a les 11.00 h al Museu del FC Barcelona.

Potser el moment més emotiu de la visita serà quan aquest grup de persones sordcegues podrà tocar una de les copes de la Champions guanyades pel FCB, la Copa del Rei i la Copa de la Lliga i rebran una explicació sobre la història del FC Barcelona a la Sala Johan Cruyff.

BANER_300X250

A més d’aquest moment destacat, el grup visitarà les graderies i coneixeran les característiques de l’estadi: capacitat, forma, el mosaic MÉS QUE UN CLUB que hi ha dibuixat a les cadires… Aniran a la zona mixta i a la sala de premsa. També, al vestidor per saber com són les guixetes dels jugadors, les camilles per fer massatges, el jacuzzi. I finalment accediran pel túnel, tocaran la gespa i sabran com és la sortida al Camp Nou com fan als partits els jugadors blaugrana.

El 27 de juny és considerat el dia internacional de les persones sordcegues en commemoració del naixement de Helen Keller, la primera persona sordcega que va lluitar pels drets de les persones que tenien aquesta discapacitat.

La sordceguesa és la discapacitat que resulta de la combinació de dues deficiències, visual i auditiva, que es manifesten en major o menor grau, provocant problemes de comunicació únics i necessitats especials derivades de la dificultat per percebre de manera global. Afecta greument les habilitats necessàries per a una vida mínimament autònoma i requereix serveis especialitzats, personal específicament format per a la seva atenció i mètodes especials de comunicació.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*