Un centenar de persones amb discapacitat protesten a Barcelona per unes condicions laborals dignes

En una manifestació convocada per UGT i CCOO

manifestació centenar persones discapacitat condicions laborals dignes
Manifestació del matí a les portes de Foment de Treball a Barcelona // Foto: CCOO Catalunya

Aproximadament un centenar de persones del col·lectiu de les persones amb discapacitat es van manifestar ahir al matí davant la seu de Foment del Treball a Barcelona per denunciar “la precarietat laboral i l’explotació”, en una mobilització convocada per CCOO i UGT.

Amb lemes com ‘Volem dignitat laboral’, ‘La discapacitat no és un negoci’ o ‘Inserció sí, explotació, no” els manifestants volien donar visibilitat a les seves reivindicacions i denunciar les situacions de vulnerabilitat, abús i precarietat que pateixen les persones amb discapacitat.

BANER_300X250

Els sindicats convocants van denunciar durant la jornada que la majoria de les persones amb discapacitat contractades cobren el salari mínim interprofessional i que la majoria de convenis laborals que afecten a les persones amb discapacitat són “precaris”. De fet, un gran nombre de treballadors amb discapacitat manté la categoria de peó la llarg de la seva carrera professional.

També van denunciar la situació dels treballadors amb discapacitat als centres especials de treball, on segons els sindicats, amb l’excusa de complir una funció social, se’n aprofiten del col·lectiu.

La convocatòria que es va repetir a la tarda, aquest cop a la plaça Sant Jaume, volia instar a les administracions públiques a que prenguin mesures per garantir que els treballadors amb diversitat funcional tinguin millors condicions laborals.

banner_dental

1 Trackback / Pingback

  1. MOBILITZACIÓ #disCapacitatEnLluita 10 Abril 2018 – UGT EDUCACIO

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*