Dimecres, 19 gener 2022
IniciDiscapacitatUn 28,7% de les persones amb discapacitat que viuen a la UE...

Un 28,7% de les persones amb discapacitat que viuen a la UE estan en risc de pobresa

persones discapacitat unió europea risc pobresa
Les persones amb discapacitat tenen més possibilitats de ser pobres // Foto: Taula del Tercer Sector

Segons el darrer informe de l’European Disability Forum el 28,7% de les persones amb discapacitat que viuen a la UE estan en risc de pobresa, una xifra que l’estudi preveu que probablement creixerà després de la pandèmia. 

Aquesta dada forma part de la quarta edició del seu informe de Drets Humans, que analitza la pobresa i l’exclusió social de les persones amb discapacitat a la Unió Europea. 

Entre altres coses aquest estudi alerta que els països de la UE no han aconseguit reduir la pobresa que s’enfronten les persones amb discapacitat, especialment arran de la crisi financera. La situació ha empitjorat des de 2010, sobretot a països com Estònia, Luxemburg, Alemanya, Suècia, Irlanda, Txèquia, Lituània, Itàlia, Països Baixos, Malta i Espanya.

Segons aquest treball, en tots els països de la UE, les persones amb discapacitat tenen més probabilitats de ser pobres i desocupades que les persones sense discapacitat. Aquest col·lectiu també s’enfronta a costos addicionals per viure en una societat que no està adaptada a ells: costos relacionats amb la discapacitat estimats en 23.012 euros / any a Suècia o 14.550 euros / any a Bèlgica.

Per corregir aquesta situació l’informe proposa tant a l’UE com als països membres, una sèrie de recomanacions a seguir:

– Implementar completament el Pilar de Drets Socials de la UE mitjançant l’establiment d’un pla d’acció que inclogui propostes per a la inclusió de persones amb discapacitat.

– Fer un seguiment de l’Estratègia Europea de Discapacitat 2010-2020 per a la pròxima dècada, incloses mesures per abordar la pobresa i l’exclusió social de les persones amb discapacitat i les seves famílies.

– Adoptar legislació que protegeixi les persones amb discapacitat contra la discriminació en totes les àrees de les seves vides més enllà de l’ocupació.

– Fomentar la creació d’ocupació mitjançant l’establiment d’una Garantia dels drets de les persones amb discapacitat que garanteixi una oferta de treball, aprenentatge, capacitació o aprenentatge permanent. Això es pot recolzar encara més amb un suport flexible i centrat en les persones amb discapacitat que busquen feina, ajudant-los a no perdre les assignacions de discapacitat quan assumeixin el treball, així com establint estàndards per acomodacions raonables en el lloc de treball i el suport o assistència necessaris.

– Afavorir l’ús de mètodes d’avaluació de discapacitat que segueixin un enfocament holístic i que compleixi amb la CDPD, observant un enfocament centrat en la persona i utilitzant una combinació d’impediments i consideracions funcionals.

– Invertir en l’accessibilitat de totes les estructures i serveis de suport oferits al públic en general perquè les persones amb discapacitat puguin utilitzar-los, reduint la necessitat de recórrer a serveis costosos i especialitzats, minimitzant així els costos addicionals relacionats amb la discapacitat per a les persones.

L’European Disability Forum és una ONG que agrupa a una gran quantitat d’entitats representatives de la discapacitat als països que conformen la Unió Europea.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content