Dimecres, 19 gener 2022
IniciDiscapacitatLa UE celebra el Dia Europeu de la Discapacitat amb una conferència...

La UE celebra el Dia Europeu de la Discapacitat amb una conferència a Brusel·les

ue-conferencia-dia-europeu-discapacitat
Cartell Dia Europeu de les Persones amb Discapacitat // Foto: DIXITcat

Com cada any la Comissió Europea, juntament amb el Fòrum Europeu de la Discapacitat, celebrarà el Dia Europeu de les Persones amb Discapacitat amb una conferència que tindrà lloc els dies 29 i 30 de novembre a la ciutat belga de Brusel·les.

Aquesta conferència servirà específicament per celebrar el 10è aniversari de la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat i en aquest sentit les presentacions i els debats es centraran en el progrés que s’ha fet durant aquesta darrera dècada per promoure els drets de les persones amb discapacitat.

A la trobada estaran presents  organitzacions o grups de persones amb discapacitat, associacions i empreses que treballen per millorar la vida de les persones amb discapacitat, representants governamentals, representants de les institucions de la UE, acadèmics i altres persones relacionades amb el sector.

La conferència forma part dels esforços de la Unió Europea per promoure la incorporació de les qüestions sobre discapacitat d’acord amb  la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat de la qual en forma part des de gener de 2011 i l’Estratègia Europea sobre Discapacitat 2010-2020.

El 29 de novembre es farà la cerimònia d’entrega del  Premi Access City, el premi europeu que premia ciutats pels seus esforços en fer-los accessibles a tothom. La comissària d’Ocupació, Afers Socials i Capacitats i Mobilitat del Treball, Marianne Thyssen, donarà a conèixer les cinc ciutats de l’UE guanyadores del guardó aquest any.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

6 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content