Dilluns, 2 octubre 2023
IniciINCLUSIÓ LABORALTorna l’assimilació legal entre situacions d’incapacitat permanent i grau de discapacitat del...

Torna l’assimilació legal entre situacions d’incapacitat permanent i grau de discapacitat del 33% a efectes laborals

Aquest dijous, 2 de març, entra en vigor la Llei 3/2023, de 28 de febrer, d'ocupació, que restaura aquesta equiparació

assimiliació incapacitat permanent y grau de discapacitat
La feina és un dels principals eixos de la inclusió de les persones amb discapacitat // Foto: Escola El Xaloc

L’assimilació legal entre situacions d’incapacitat permanent de Seguretat Social i grau mínim de discapacitat del 33 per 100 a efectes laborals, estarà vigent a partir de demà dijous, 2 de març, després de la publicació avui al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) de la Llei 3/2023, de 28 de febrer, d’ocupació, que restaura aquesta equiparació.

ICF23_Baner Financament-300x600

Es recupera així, gràcies a l’acció de proposta i incidència polítiques i legislatives del Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (Cermi), una assimilació legal aprovada l’any 2003 però que per una sèrie de sentències del Tribunal Suprem del 2018, per motius tècnics, va desaparèixer de l’ordenament jurídic aquell any.

El Cermi va destacar que la restauració d’aquesta passarel·la entre situacions d’incapacitat de Seguretat Social (i classes passives) i discapacitat del 33 per 100 pel que fa a les mesures d’acció positiva de la inclusió laboral, afavorirà l’accés i la permanència a l’ocupació de les persones treballadores que adquireixen una discapacitat estant actives laboralment, evitant la seva expulsió del mercat de treball.

“Es compleixen així els mandats de l’article 27 de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat de Nacions Unides, que obliga els Estats part, entre ells Espanya, a protegir en l’àmbit de l’ocupació els drets de les persones amb discapacitat sobrevinguda”, va explicar.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600
Secció patrocinada per 
FECETC color logo

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

2 COMENTARIS

  1. I per presentar-me al torn reservat per a unes oposicions de la Generalitat, tinc prou doncs, amb aquesta nova llei, acreditar només la resolució del INSS de la meva Incapacitat Permanent Total? o he de presentar, igualment, el certificat de discapacitat emès pel CAD de la meva població?
    Gràcies per avançat,
    Mireia

  2. A dia d’avui a Afers Socials de Lleida no t’ho reconeixen. Vaig anar ler femanar el carnet i em van dir que demanés una nova avaluació per a veure si arribava al 33. Tinc una incapacaitat permanent total reconeguda, cobrant per ella i una avaluació de discapacitat del 17%.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content