Divendres, 22 octubre 2021
IniciInclusió LaboralTorna la fira “Sí, i Millor!, di-Capacitat i Talent” de la FECETC...

Torna la fira “Sí, i Millor!, di-Capacitat i Talent” de la FECETC per ajudar a trobar feina a les persones amb discapacitat

Se celebrarà del 21 al 23 de setembre amb el Saló de l’Ocupació i BizBarcelona al Recinte Firal de Montjuïc

persones amb discapacitat a la fira si i millor de la fecetc
A l’edició de l’any ppasat es van fer més de 200 entrevistes // Foto: FECETC

La Fira d’ocupació “Sí, i Millor! di-Capacitat i Talent, que vol ajudar les persones amb discapacitat a trobar feina, organitzada per la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC), tornarà els dies 21, 22 i 23 de setembre al Recinte Firal de Montjuïc de Fira de Barcelona, amb el Saló de l’Ocupació i BizBarcelona.

La Fira és ara més necessària que mai si tenim en compte que el col·lectiu de persones ha patit de forma especial els estralls de la crisi sanitària i que la taxa d’ocupació del col·lectiu és del 25’9% (segons dades de l’INE del 2019), mentre que a la població sense discapacitat és del 66,9%.

“Ens fa molta il·lusió poder anunciar una nova edició de la Fira, ja que ha demostrat ser molt útil per a les persones que volen accedir a una feina o canviar a una de millor; aquí troben suport i oportunitats reals de canvi a la seva vida, perquè la inclusió laboral és clau per a la inclusió social”, afirma el president de FECETC, Josep Roset.

La fira compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la secretaria tècnica de la fundació CIES (Centre d’Investigació d’Economia i Societat).

Per segon any consecutiu se celebrarà dins el Saló de l’Ocupació i ho farà al Talent Àrea, espai d’unió entre aquest certamen i BizBarcelona, una doble cita firal on confluiran més de 260 activitats programades -conferències, debats, tallers, assessorament, networking- que ajudaran a donar visibilitat al “Talent inclusiu”.

Per això, i perquè les dades sobre pandèmia són clarament esperançadores, l’organització preveu millorar les xifres de visitants del 2020 i superar els seus resultats, de més d’un centenar d’entrevistes de treball (una part en format virtual, d’altres de presencials per mitjà d’un speed dating) entre persones amb discapacitat que busquen feina i empreses amb ofertes d’ocupació.

En paral·lel, es van recollir més de 200 currículums a la plataforma virtual i es va orientar, revisar el currículum i atendre les consultes de desenes de demandants d’ocupació sobre els serveis d’inclusió que ofereix la federació.

La Plataforma ‘Club de feina ‘Sí, i millor’’ està oberta per incorporar totes les persones amb discapacitat que estiguin buscant feina i les empreses que fan ofertes de feina.

D’altra banda, la fira serà també un espai de networking entre empreses i on aquestes podran informar-se de com complir la quota de reserva d’ocupació per al col·lectiu amb discapacitat. Així mateix, s’està preparant un complet programa d’actes de ‘talent’ que inclou, entre moltes altres coses, xerrades amb exemples d’inclusió laboral de persones amb discapacitat, els avantatges de contractar treballadors amb discapacitat.

En aquest sentit, amb la fira s’avança en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU, ja que s’incideix, entre d’altres, en l’Objectiu 8 de Treball decent i creixement econòmic, l’Objectiu 10 de Reducció de les Desigualtats i en el 17 d’Aliances per aconseguir els objectius.

Secció patrocinada per:

FECETC color logo

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES