T’has preguntat què passaria si hi ha un incendi i tu vas en cadira de rodes?

incendi-persona-cadira-de-rodes
Imatge fictícia representativa de persona en cadira de rodes en un incendi // Foto: Xavi Dua

En cas d’INCENDI: Persones amb mobilitat reduïda

Utilitzar l’ascensor en cas d’incendi és una temptació perillosa que creix quan la persona que cal posar a resguard de les flames té limitades les seves possibilitats de mobilitat. En aquests casos, cal ser especialment curosos i descartar completament l’ús de l’ascensor, ja que els riscos inherents d’una situació d’enclaustrament accidental en cas d’incendi s’incrementen per les complicacions derivades de les limitacions de la persona amb mobilitat reduïda. 

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Existeix, de fet, un protocol elaborat pel Ministeri de Sanitat en el qual s’aconsella de forma concreta com procedir a l’evacuació de persones amb discapacitat en un edifici d’habitatges que pateix un incendi. En situacions de risc, la integritat de les persones depèn en bona part del respecte a les normes i protocols d’evacuació que s’hagin establert i, en aquest sentit i per les raons ja indicades, tots coincideixen en desconsejar l’ús d’ascensors quan es produeix un incendi. 

Així, l’adequat en el cas d’aquest tipus de persones és utilitzar en cas d’incendi les zones de refugi habilitades o improvisades i esperar allí al fet que els serveis d’extinció d’incendis arribin i puguin procedir a evacuar amb seguretat plena als refugiats.

BANER_300X250

Un consell de part d’un amic bomber: Tancar-se a casa, col·locar tovalloles enrotllades mullades entre la porta d’entrada per evitar l’entrada de fum i trucar als bombers advertint que sou usuaris de cadira de rodes i seguir les seves instruccions. (I resar el que sapigueu) …

Xavi Dua CastillaImperdibles Xavi Dua

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*