Segons recull un informació publicada al Diari de Terrassa, l’Ajuntament de Terrassa durà a terme durant els propers mesos el “pla per a la creació d’itineraris accessibles i la millora de l’accessibilitat en taulells”, que en una primer tanda s’executarà a quatre edificis municipals.
La iniciativa forma part d’un conjunt projectes que el consistori, de la mà amb les entitats adscrites a la Comissió d’Accessibilitat, realitza per millorar l’accessibilitat i l’atenció a les persones amb discapacitat a Terrassa.
En aquest cas, les actuacions serviran per redefinir el paviment per col·locar parts amb rugositats (paviment direccional) com marca la normativa, i baixarà l’altura dels taulells, per fer-los accessibles a les persones amb discapacitat (per exemple, els que van en cadira de rodes).
El projecte municipal de millora detalla què fer en cadascun dels casos, però les casuístiques són comunes: no es tracta de modificar l’altura dels taulells, sinó de col·locar-los uns altres que els complementin, de manera que cada ciutadà disposi d’una estructura satisfactòria. I la carència d’elements a terra per afavorir l’accessibilitat, principalment de discapacitats visuals, també és freqüent.
De moment, s’actuarà en l’edifici consistorial, al raval de Montserrat; en dues dependències situades al carrer del Pantà (en el número 20 i en el 30) i al centre cívic President Macià. Aquests quatre immobles han estat triats “amb un criteri de representativitat, aforament i tipologia” i en ells es treballarà sobretot en el recorregut des de l’espai públic fins als punts d’atenció “per tal que sigui un itinerari accessible per a tot tipus de persones”.
El termini d’execució de les obres previstes en la memòria és de dos mesos per als itineraris i de dos més per als taulells. Els treballs s’hauran de planificar en funció de l’ús dels equipaments, apunta el projecte, que calcula el pressupost d’aquesta primera intervenció en 73.942,20 euros.
Les intervencions s’estendran a més equipaments. El projecte, redactat per un arquitecte membre de l’Asociación Española de Profesionales de Accesibilidad Universal (Asepau), inclou la identificació de mancances en 21 punts de 16 espais, tant en taulells com en punts d’atenció (taules).