Dissabte, 2 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciACCESSIBILITAT UNIVERSALTerrassa millora l’accessibilitat dels edificis municipals redefinint la rugositat del paviment i...

Terrassa millora l’accessibilitat dels edificis municipals redefinint la rugositat del paviment i l’alçada dels taulells  

Durant els propers quatre mesos executarà el “pla per a la creació d’itineraris accessibles i la millora de l’accessibilitat en taulells”

campanya 25N diba
terrassa accessibilitat paviment i taulells
Rampa per accedir a un equipament municipal // Foto: Ajuntament de Terrassa

Segons recull un informació publicada al Diari de Terrassa, l’Ajuntament de Terrassa durà a terme durant els propers mesos el “pla per a la creació d’itineraris accessibles i la millora de l’accessibilitat en taulells”, que en una primer tanda s’executarà a quatre edificis municipals.

La iniciativa forma part d’un conjunt projectes que el consistori, de la mà amb les entitats adscrites a la Comissió d’Accessibilitat, realitza per millorar l’accessibilitat i l’atenció a les persones amb discapacitat a Terrassa.

En aquest cas, les actuacions serviran per redefinir el paviment per col·locar parts amb rugositats (paviment direccional) com marca la normativa, i baixarà l’altura dels taulells, per fer-los accessibles a les persones amb discapacitat (per exemple, els que van en cadira de rodes).

El projecte municipal de millora detalla què fer en cadascun dels casos, però les casuístiques són comunes: no es tracta de modificar l’altura dels taulells, sinó de col·locar-los uns altres que els complementin, de manera que cada ciutadà disposi d’una estructura satisfactòria. I la carència d’elements a terra per afavorir l’accessibilitat, principalment de discapacitats visuals, també és freqüent.

Campanya 25N Diputació de Barcelona

De moment, s’actuarà en l’edifici consistorial, al raval de Montserrat; en dues dependències situades al carrer del Pantà (en el número 20 i en el 30) i al centre cívic President Macià. Aquests quatre immobles han estat triats “amb un criteri de representativitat, aforament i tipologia” i en ells es treballarà sobretot en el recorregut des de l’espai públic fins als punts d’atenció “per tal que sigui un itinerari accessible per a tot tipus de persones”.

El termini d’execució de les obres previstes en la memòria és de dos mesos per als itineraris i de dos més per als taulells. Els treballs s’hauran de planificar en funció de l’ús dels equipaments, apunta el projecte, que calcula el pressupost d’aquesta primera intervenció en 73.942,20 euros.

Les intervencions s’estendran a més equipaments. El projecte, redactat per un arquitecte membre de l’Asociación Española de Profesionales de Accesibilidad Universal (Asepau), inclou la identificació de mancances en 21 punts de 16 espais, tant en taulells com en punts d’atenció (taules).

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content