Diumenge, 3 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciDISCAPACITATTerrassa cedeix un terreny per a la construcció d’una nova residència i...

Terrassa cedeix un terreny per a la construcció d’una nova residència i centre de dia per a persones amb discapacitat intel·lectual

La cessió a la Fundació AMPANS s’ha aprovat avui per unanimitat al Ple Municipal

campanya 25N diba
ajuntament terrassa aprovacio construcció residència
La cessió s’ha aprovat al Ple Municipal de l’Ajuntament de Terrassa // Foto: Imatge de Wikimèdia Commons

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Terrassa ha aprovat avui per unanimitat la cessió d’un terreny a la Fundació Ampans per a la construcció d’una residència i centre de dia per a persones amb discapacitat intel·lectual amb necessitat de suport extens.

L’origen d’aquest projecte es remunta al 2019 davant l’increment de places que AMPANS ha de destinar a persones  d’aquesta ciutat i la seva àrea d’influència, per la manca de recursos que pateix aquest municipi, especialment per a persones adultes amb un alt grau de dependència i amb trastorns de conducta. 

En els darrers anys, hi ha hagut un increment notable de sol·licituds de places assistencials i residencials de persones de l’àrea de Terrassa, i l’entitat preveu que aquesta situació anirà en augment perquè la ciutat no disposa dels equipament necessaris per donar-hi resposta.

Actualment l’únic equipament d’aquest tipus a ciutat és la residència La Pineda, que té una capacitat de 62 places de residència i 25 de centre de dia, totalment insuficients per a la ciutat de Terrassa i la seva àrea d’influència.

Campanya 25N Diputació de Barcelona

Això obliga a les persones que necessiten aquest recurs a portar als seus fills a altres ciutats i comarques, amb tot el trasbals i desarrelament que això significa.

Després d’anys de converses per trobar solucions entre les administracions, les entitats del territori i les famílies de les persones usuàries, AMPANS va presentar un “Preprojecte `per a la construcció d’una residència i centre de dia per a persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament amb necessitats de suport extens i generalitzat a la ciutat de Terrassa“. El projecte exposava aquesta necessitat i proposava la posta en marxa urgent d’aquest equipament.

Entre aquestes entitats es troba la Coordinadora Capaç, una entitat que agrupa les AMPA de les quatre escoles d’educació especial de Terrassa i familiars d’usuaris de serveis d’adults, que ha lluitat molt per la creació d’aquest nou equipament des de l’any 2006, quan es va signar un conveni entre Generalitat i Ajuntament per a la seva realització, però que mai es va arribar a complir.

El nou equipament, que es construirà a una parcel·la situada al Carrer Castellasa, num. 10-12, contempla la creació d’entre 50-60 places, doblant l’oferta de places d’aquest tipus que té ara mateix la ciutat de Terrassa.

A més de la cessió dels terrenys per part de l’Ajuntament, AMPANS ha arribat a un conveni marc amb l’entitat Prodis per treballar de forma conjunta en les solucions que requereix la ciutat en l’àmbit de l’atenció a les persones amb discapacitat que millori la seva situació.

Secció patrocinada per 
Logo_DINCAT-INTEGRAT
https://dincat.cat

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content