El Taulí crea un programa d’acompanyament cap a la vida adulta per a joves amb TEA

El programa TAVA ha estat creat pel departament de Salut Mental de l’hospital

taulí programa acompanyament vida adulta tea
Departament de Salut Mental de l’HospitalParc Taulí // Foto: Parc Taulí

Un programa pioner de servei d’atenció a persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) en la seva transició a la vida adulta anomenat TAVA, ha estat posat recentment en marxa pel departament de Salut Mental de l’Hospital Parc Taulí, amb l’objectiu de donar resposta a una antiga reclamació de les famílies els professionals: oferir un acompanyament cap a la vida adulta a les persones amb TEA i millorar així el nivell d’integració i qualitat de vida d’aquests joves.

El servei l’ofereix un equip multidisciplinar de professionals de l’Hospital Parc Taulí procedents de camps com la psiquiatria, la psicologia, el treball social i la infermeria.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

L’objectiu d’aquest servei és donar resposta a una necessitat clínica dels joves amb TEA que fins ara als 18 anys passaven de la unitat infantil de l’Hospital als dispositius normals d’adults. Amb el programa TAVA, aquest joves gaudiran d’un servei especialitzat, intregat i intensiu, entre els 18 i el 21 anys, per tal que tinguin una millor integració social i una millor qualitat de vida.

El valor afegit del TAVA és la coordinació entre professionals de diferents àmbits, fins i tot més enllà del Taulí, amb la col·laboració amb diferents institucions municipals com el Vapor Llonch.

BANER_300X250

Hi ha dos criteris principals per identificar l’autisme: els problemes de comunicació social i les dificultats per establir relacions socials. Els pacients també poden presentar problemes de llenguatge, poden tenir atacs epilèptics o conductes rituals estereotipades, així com dificultats per trencar les rutines, cosa que en molts casos dificulta l’establiment de relacions socials.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*