Tarragona incorpora a la temporada de teatre quatre obres adaptades a persones amb discapacitats sensorials

Les representacions van arrencar aquest dissabte 12 de gener

tarragona temporada teatres 4 obres adaptades discapacitats sensorials
‘Voltaire i Rousseau. La disputa’ ha estat la primera de les obres adaptades // Foto: Ajuntament de Tarragona

Dissabte passat va començar l’oferta d’obres de teatre accessibles que l’Ajuntament de Tarragona ha programat per aquesta temporada. En concret, fins a l’estiu quatre obres seran les que comptaran amb suports perquè les persones amb discapacitats sensorials puguin gaudir dels espectacles.

La primera obra, que es va representar el dissabte 12 de gener ha estat ‘Voltaire i Rousseau. La disputa’. A més d’aquesta obra estan programades ‘La importància de ser Frank, en català (2 de febrer); ‘Jane Eyre’, en castellà (2 de març); i ‘La bona persona de Sezuan’, en català, que es representarà el 29 de març.

L’adaptació de les obres consisteix a facilitar la comprensió de la parla i millorar la distància entre la persona emissora i la receptora tot instal·lant un triple servei: la sobre titulació en pantalla del llibret per a persones amb discapacitat auditiva, l’àudio descripció per a persones cegues i el servei de bucle d’inducció magnètica i so de sala amplificat per als usuaris amb implants coclears o dificultats auditives lleus.

Amb aquesta iniciativa, que va arrencar com a prova pilot el passat mes de maig amb l’obra Frankestein, les conselleries de Cultura i de Polítiques d’Igualtat, pretenen donar una estabilitat en l’accessibilitat i, de forma progressiva, arribar a la completa accessibilitat de l’oferta teatral municipal a Tarragona.

banner-electium_300x250-V3_nou copy

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*