Dimarts, 20 febrer 2024
IniciDISCAPACITATTarragona celebra el Dia Internacional de l'Epilèsia amb una trobada d'entitats, institucions...

Tarragona celebra el Dia Internacional de l’Epilèsia amb una trobada d’entitats, institucions i experts en la malaltia

L'acte també va servir per presentar Epiforward: la veu de l'epilèpsia, un espai congressual per compartir coneixements i experiències

celebració dia internacional de l'epilèpsia tarragona
L’acte va aplegar diferents actors relacionats amb la malaltia // Foto: #epilep

Tarragona es va avançar a la commemoració del Dia Internacional de l’Epilèpsia, que se celebra aquest dilluns 12 de febrer, amb un esdeveniment organitzat dissabte que va reunir diversos actors compromesos amb la millora de la qualitat de vida dels pacients amb aquesta condició neurològica.

Organitzat per la Federación Española de Epilepsia (FEDE) i l’associació Si jo puc, tu també #epilep, amb el suport de l‘Ajuntament de Tarragona i altres entitats com l’associació Mar de Somnis, la Sociedad Española de Epilepsia (SEEP) i la Societat Catalana de Neurologia (SCN), l’esdeveniment va reunir figures importants com Carme Bertral de la Secretaria d’Atenció Sanitària i Participació de la Generalitat de Catalunya, així com experts en neurologia com les metgesses Dra. Mar Carreño, Dra. Elena Fonseca i Dra. Mercè Falip.

Durant la trobada, es va destacar la importància de la coordinació entre els diferents nivells assistencials per millorar l’atenció als pacients amb epilèpsia. Carme Bertral va ressaltar l’objectiu de fer més eficients els recursos existents i afavorir la formació dels afectats, familiars i el seu entorn social. A més, es van posar sobre la taula els reptes i les necessitats per millorar el dia a dia dels pacients, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida i reduir l’estigma associat a aquesta malaltia.

David Sanahuja, president de Si jo puc, tu també #epilep, va subratllar els avenços fets fins al moment i la importància de continuar treballant junts per aconseguir resultats més significatius en el futur.

Per la seva part, Elvira Vacas, presidenta de FEDE, va destacar la necessitat de seguir treballant en xarxa per augmentar la visibilitat de l’epilèpsia i impulsar els avenços en el camp. Es va destacar també el nomenament de Vacas com a vicepresidenta europea del International Bureau for Epilepsy (IBE), un pas important per al reconeixement internacional del lideratge espanyol en aquest àmbit.

Presentació d’Epiforward, la veu de l’epilèpsia

L’acte també va servir per presentar Epiforward: la veu de l’epilèpsia, un espai congressual destinat a professionals, pacients, associacions, indústria farmacèutica i investigadors per compartir coneixements i experiències relacionades amb l’epilèpsia. Amb més de deu sessions planificades per abordar diversos aspectes d’aquesta malaltia, l’objectiu és millorar la comprensió i el tractament de l’epilèpsia, així com promoure la recerca i la innovació en aquest àmbit.

Epiforward culminarà amb la II Edició dels Premis Epiforward, destinats a reconèixer projectes d’investigació i serveis de qualitat per als pacients amb epilèpsia i els seus cuidadors. Aquesta iniciativa és possible gràcies al suport de diversos patrocinadors farmacèutics i la col·laboració de més de 35 entitats i organismes.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content