Diumenge, 24 setembre 2023
IniciDISCAPACITATSupport presenta un projecte europeu per garantir l’atenció i suport d’habitatge de...

Support presenta un projecte europeu per garantir l’atenció i suport d’habitatge de les persones amb discapacitat

support-projecte-europeu tophouse-habitatge-persones-discapacitat
A la presentació van assitir uns 60 professionals del món social i sanitari // Foto: Support

La fundació gironina Support, organització dedicada al suport jurídic i social amb el major nombre de persones acompanyades de Catalunya, va presentar divendres passat el projecte europeu TOPHOUSE, desenvolupat per ajudar a definir les competències dels professionals sanitaris i socials que treballen en la inclusió social a través de l’habitatge de les persones amb discapacitat, seguint els criteris de la Convenció Internacional dels Drets les Persones amb Discapacitat (CDPD).

ICF23_Baner Financament-300x600

Durant la jornada, que es va fer sota el títol “Eines de detecció i avaluació de necessitats de suport i habitatge per a persones amb necessitats complexes”, es va posar de manifest que la garantia dels drets de les persones amb discapacitat inclou la cobertura de les necessitats d’habitatge. El marc legal internacional (Art. 19 de la CDPD) vol garantir que les persones amb discapacitat puguin decidir el seu lloc de residència, on i amb qui viure, amb les mateixes condicions que la resta de ciutadans.

També identifica la necessitat d’aquest col·lectiu de poder accedir a una varietat de serveis d’assistència domiciliària i a altres serveis de suport dins la comunitat, incloent-hi l’assistència personal que sigui necessària per facilitar la seva inclusió en la comunitat i evitar l’exclusió social.

El projecte TOPHOUSE aborda el repte de fer realitat aquestes garanties, moltes vegades irrealitzables pel volum actual de recursos. D’una banda ensenya a com actuar per fomentar la inclusió i el respecte als drets humans de persones en risc d’exclusió, especialment de persones amb discapacitats, i de l’altra, a treballar de manera eficaç en situacions complexes.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

L’inici del projecte que ara es presenta a Girona va tenir lloc a Brussel·les el gener de 2018. Posteriorment es va treballar a Viena, Irlanda i  Londres de manera conjunta per les organitzacions socials que en formen part: Fundació Support (Espanya), Essl Foundation (Àustria), Jugen and Werk Begleitung (Àustria), ASPA Foundation (Finlàndia), Irish Council For Social Housing (Irlanda), l’EASPD (Bèlgica) i Homeless Link (Anglaterra). En aquest procés també hi han intervingut altres entitats socials catalanes com ara la Fundació Drissa o la Fundació Pere Claver.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content