Dilluns, 27 març 2023
Dilluns, 27 març 2023
IniciInclusió LaboralSubvencions per a entitats que facin formacions d'inserció laboral per a persones...

Subvencions per a entitats que facin formacions d’inserció laboral per a persones beneficiàries de la RGC

govern subvencions entitats accions formació rgc

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies –mitjançant la Direcció General d’ Economia Social, Tercer Sector, Cooperatives i l’Autoempresa– ha obert la convocatòria de subvencions destinades a entitats sense ànim de lucre que vulguin desenvolupar el Programa de mesures actives d’inserció laboral per a les persones beneficiàries de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC).

anunci guies d'arrel

L’import màxim destinat a la concessió d’aquests ajuts és de 7,3 milions d’euros, distribuïts de la següent manera: 5.840.000 euros per al 2019 i 1.460.000 euros per al 2020. També se’n fa una distribució comarcal en funció del nombre d’expedients vigents d’RGC.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Les entitats interessades en la convocatòria, han de presentar el formulari de sol·licitud de manera telemàtica o bé al portal de tràmits de la Generalitat o bé al portal corporatiu de Canal Empresa. En aquest link del Departament trobareu tota la informació. El termini de presentació de les sol·licituds s’acaba el 7 de maig.

Aquestes ajudes són complementàries de les que ja es destinen als ajuntaments a través del contracte programa de serveis socials amb un pressupost de 2 milions d’euros el 2019, així com a la programació de polítiques actives del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

La Renda Garantida de Ciutadania és la prestació social a través de la qual s’asseguren els mínims d’una vida digna a les persones i unitats familiars que es troben en situació de pobresa, per tal de promoure’n l’ autonomia i la participació activa en la societat.

La RGC consta de dues prestacions econòmiques:

  1. Una prestació garantida, no condicionada, subjecta als requisits que estableix la llei.
  2. Una prestació complementària d’activació i inserció, condicionada al compromís d’un pla d’inclusió social o d’inserció laboral, el qual té la finalitat de superar les condicions que han dut a necessitar la prestació.

La convocatòria d’ajuts que s’ha obert ara és per desenvolupar les accions formatives d’aquest pla d’inclusió o inserció laboral per a col·lectius amb especial risc social i amb necessitats de competències bàsiques.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content