Subvencions per a entitats que facin formacions d’inserció laboral per a persones beneficiàries de la RGC

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies hi destina 7,3ME

govern subvencions entitats accions formació rgc

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies –mitjançant la Direcció General d’ Economia Social, Tercer Sector, Cooperatives i l’Autoempresa– ha obert la convocatòria de subvencions destinades a entitats sense ànim de lucre que vulguin desenvolupar el Programa de mesures actives d’inserció laboral per a les persones beneficiàries de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC).

L’import màxim destinat a la concessió d’aquests ajuts és de 7,3 milions d’euros, distribuïts de la següent manera: 5.840.000 euros per al 2019 i 1.460.000 euros per al 2020. També se’n fa una distribució comarcal en funció del nombre d’expedients vigents d’RGC.

BANER_300X250

Les entitats interessades en la convocatòria, han de presentar el formulari de sol·licitud de manera telemàtica o bé al portal de tràmits de la Generalitat o bé al portal corporatiu de Canal Empresa. En aquest link del Departament trobareu tota la informació. El termini de presentació de les sol·licituds s’acaba el 7 de maig.

Aquestes ajudes són complementàries de les que ja es destinen als ajuntaments a través del contracte programa de serveis socials amb un pressupost de 2 milions d’euros el 2019, així com a la programació de polítiques actives del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

La Renda Garantida de Ciutadania és la prestació social a través de la qual s’asseguren els mínims d’una vida digna a les persones i unitats familiars que es troben en situació de pobresa, per tal de promoure’n l’ autonomia i la participació activa en la societat.

La RGC consta de dues prestacions econòmiques:

  1. Una prestació garantida, no condicionada, subjecta als requisits que estableix la llei.
  2. Una prestació complementària d’activació i inserció, condicionada al compromís d’un pla d’inclusió social o d’inserció laboral, el qual té la finalitat de superar les condicions que han dut a necessitar la prestació.

La convocatòria d’ajuts que s’ha obert ara és per desenvolupar les accions formatives d’aquest pla d’inclusió o inserció laboral per a col·lectius amb especial risc social i amb necessitats de competències bàsiques.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*