Dijous, 7 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciSALUT MENTALSMC i el CNJC presenten un informe sobre la salut mental del...

SMC i el CNJC presenten un informe sobre la salut mental del jovent en una Comissió del Parlament de Catalunya

En concret la radiografia “La salut mental del jovent: en estat d’emergència”, publicada el passat mes de març

campanya 25N diba
Comissio parlament salut mental jovent a catalunya
Un moment de la compareixença davant la Comissió del Parlament // Foto: SMC

El responsable de programes sociocomunitaris de Salut Mental Catalunya, Carles Bonete, va comparèixer la setmana passada davant la Comissió de Polítiques de Joventut al Parlament de Catalunya, juntament amb Julia Rossanna, presidenta del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, per presentar la radiografia “La salut mental del jovent: en estat d’emergència”, publicada el passat mes de març.

La compareixença va servir per posar de manifest la complexa situació de present i futur per als i les joves, amb poques d’inserció digna i de qualitat al mercat laboral, trencament dels processos del seu desenvolupament, empitjorament de la qualitat de vida i sentiment d’insuficiència de suport per part dels recursos i serveis existents, entre d’altres.

cançons que acaben en fade out

Així, i tal i com exposa la radiografia, el nou paradigma de la salut mental parteix d’una situació d’emergència juvenil i la necessitat d’atendre la interseccionalitat i els eixos de desigualtat. La salut mental s’exposa com quelcom col·lectiu i estructural, rebutjant la individualitat en quant a les causes.

Tant des del CNJC com des de SMC es va subratllar els grans esforços que es van dur a terme per poder dimensionar les dades d’atenció en salut mental, els recursos i els serveis existents, així com a nivell qualitatiu comptant amb testimonis.

Campanya 25N Diputació de Barcelona

Recull de dades i la veu d’especialistes i primeres persones

La radiografia es divideix en dues parts. La primera, “Les dades de la situació de la salut mental en el jovent”, cerca posar sobre la taula les dades quantitatives de la salut mental de les persones joves i dels recursos disponibles per atendre-les. La segona, “La salut mental en primera persona: cap a l’aproximació comunitària”, cerca l’aproximació qualitativa a la salut mental del jovent, amb la veu d’especialistes en la matèria i primeres persones.

El document finalitza amb les conclusions, que es concreten en un decàleg de recomanacions per a atendre l’emergència juvenil en salut mental que vivim.

La compareixença al Parlament va concloure amb una exposició per part de Salut Mental Catalunya de les diverses necessitats que el moviment associatiu ha detectat i està abordant.

En aquest sentit va apuntar la creació d’uns programes específics per a joves atenent les seves necessitats concretes, així com una xarxa associativa per arribar on moltes vegades no arriba l’administració. Al mateix temps, es va reclamar la necessitat d’invertir recursos en la comunitat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content