SMC denuncia un espot de Campofrío pel tracte denigrant cap a les persones amb problemes de salut mental

Considera que la campanya ‘Amodio’ alimenta l’estigma de la salut mental

espot camprofío denuncia salut mental
Per la federació el espot tira per terra la feina per fugir de l’estigma social // Foto: Salut Mental Catalunya

Salut Mental Catalunya (SMC), com a representant de més d’un centenar d’entitats de salut mental, ha manifestat avui la màxima repulsa a un espot nadalenc de Campofrío Food Group perquè atempta greument contra la dignitat de les persones amb un problema de salut mental i vulnera els principis recollits a la Convenció dels Drets de les Persones amb Discapacitat.

SMC entén que la campanya ‘Amodio’ reforça els falsos mites vinculats a la salut mental i incorre en una total manca de respecte amb el dolor de les persones que en pateixen algun problema. L’anunci frivolitza sobre aspectes molt greus com ara l’ingrés en centres psiquiàtrics o l’ús de les camises de força. “Per a qui coneix o viu de prop la salut mental, veure com se’ns caricaturitza o es banalitza el nostre patiment resulta lamentable, i molt dolorós”, assenyala Paco Rubio, vinculat a l’Associació la Muralla de Tarragona i membre de junta de la Federació Salut Mental Catalunya.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Per la Federació, campanyes com la de Campofrio no ajuden a l’eradicació de la discriminació i l’estigma que pesa sobre la salut mental, ja que apel·len a un estereotip ranci i maldestre que fa mofa d’aquestes persones, tirant per terra la seva lluita, a més de resultar intolerables i indignes d’una societat moderna.

Per SMC mostrar que les persones amb problemes de salut mental viuen recloses en centres psiquiàtrics de llarga estada –institucions en vies d’extinció– i amb manilles de força i fer-ne mofa és una manca de respecte.

BANER_300X250

Israel Molinero, president de la Federació i la Fundació SMC, explica que “l’eradicació de la contenció mecànica, un procediment que malauradament encara s’utilitza massa sovint a les unitats de salut mental, és una reivindicació del moviment social en pro de la salut mental perquè no només resulta una experiència profundament traumàtica, sinó que les persones que en pateixen mostren un pitjor pronòstic i poden patir lesions greus”.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*