Sílvia Paneque inaugura el primer Curs d’Agents Cívics que organitza la Fundació MIFAS

La primera tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Girona ressalta el paper sensibilitzador d'aquesta figura

sílvia paneque inauguració curs agent cívic grup mifas
Sílvia Paneque en la inauguració del curs d’Agents Cívics // Foto: Grup MIFAS

La primera tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, va inaugurar ahir el Curs d’Agents Cívics que organitza i imparteix la Fundació MIFAS que està adreçat a persones amb discapacitat física de la borsa de treball de l’entitat.

Aquest curs, que consta de 100 hores lectives de formació teòrica i un o dos dies de treball in situ, el faran un total de 60 persones en les quatre edicions previstes al llarg del 2017. Ell seu objectiu és oferir les eines necessàries per poder optar al lloc de treball d’Agent Cívic, figura que realitza una funció bàsicament informativa, de sensibilització i promoció d’actituds cíviques amb l’objectiu de promoure hàbits de civisme i convivència a l’espai públic.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

En aquesta acció formativa es treballaran les tasques pròpies dels agents cívics en els àmbits de medi ambient, mobilitat, ús de l’espai públic, tinença responsable d’animals, reciclatge o informació. S’inclouen també un mòdul TIC i un d’idiomes (francès i anglès bàsic), i s’incidirà especialment en les habilitats comunicatives per fer una bona atenció ciutadana.

La tinenta d’alcalde va destacar en la inauguració la importància de l’Agent Cívic en els barris de la ciutat de Girona, ja que és una figura que des de l’Ajuntament es vol potenciar per sensibilitzar el ciutadà de les actituds cíviques per la a bona convivència.

BANER_300X250

Aquesta formació es du a terme gràcies al suport rebut per Banc Popular dins dels “Proyectos Impulso”, una iniciativa que s’engloba dins de la política de Responsabilitat Corporativa de Banc Popular i que en aquest cas estaven dedicats a projectes que potenciïn la integració laboral de persones amb discapacitat.

Tot i que la primera formació es fa a Girona entre el 30 de gener i el 24 de febrer, el Grup MIFAS estudiarà de fer altres cursos a poblacions on l’entitat té delegacions, com Vilafant o Blanes, si n’hi ha prou demanda.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*