
El proper dijous, 12 de desembre, es presentarà a Madrid el documental ‘Lo imposible se hará’, protagonitzat per 38 artistes amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament. La pel·lícula relata el procés creatiu i col·laboratiu d’aquests músics, cantants, poetes i ballarins, que sota la coordinació del músic i gestor cultural Mikel Cañada van donar forma a un espectacle únic. El projecte, que es va dur a terme al llarg de vuit mesos, es va presentar finalment a l’Auditori Nacional de la Música davant més de 700 espectadors.
Aquesta iniciativa s’emmarca en la celebració del 60è aniversari de Plena inclusió Espanya i reflecteix l’essència de l’organització: posar les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament al centre de les seves pròpies vides. El lema del concert, que també dóna nom al documental, ‘El que és impossible es farà’, encarna aquest esperit transformador.
Presentació i protagonistes de la jornada
L’esdeveniment de presentació tindrà lloc als Cinemes Ideal de Madrid a les 12.00 hores. Hi participaran figures destacades com el director de l’orquestra Carlos III, Juan Manuel Alonso, i el coordinador artístic del concert, Mikel Cañada. També hi assistiran la presidenta de Plena inclusió Espanya, Carmen Laucirica, el director de la productora Nora Films, José Reguera, i molts dels artistes amb discapacitat que van formar part del projecte, entre ells Carlos Sardinero i Ángel Novas.
Un viatge de sis dècades
El documental, que es projectarà en diversos espais culturals d’Espanya, celebra les sis dècades de compromís de Plena inclusió Espanya amb la inclusió i ciutadania plena de les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament. Aquesta organització, fundada el 26 d’abril de 1964, aplega 950 entitats que donen suport a més de 150.000 persones i les seves famílies. Tot això és possible gràcies a la feina de 46.000 professionals i la dedicació de 8.000 voluntaris.
Aquest projecte artístic no només mostra el talent dels seus protagonistes, sinó que reivindica la importància de l’art com a eina per a la inclusió i l’apoderament de les persones amb discapacitat. Tal com destaca el documental, és una demostració que, amb esforç i treball col·lectiu, el que sembla impossible pot esdevenir realitat.