Els serveis socials disposen d’una nova eina per identificar infants en situació de risc

Ha estat publicada per la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència

presentació dgaia
Presentació de l’eina de cribatge del serveis socials // Foto: Imatge cedida per gencat

El passat 11 de març es va presentar davant dels professionals dels serveis socials bàsics de les comarques de Girona , una nova eina creada per la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) per identificar i distingir casos d’infants en situació de risc o desamparament.

L’eina permet unificar els criteris i els barems de risc de les diverses situacions que estudien els professionals de serveis socials i, per tant, evita que casos similars tinguin declaracions de risc i/o desemparament diferents.

Aquest instrument, disponible al web del Departament de Treball, Afers Socials és una eina de cribratge que presenta un qüestionari amb un llistat de diverses situacions de risc o de desemparament que el professional ha de seleccionar. Les categories s’han extret de l’articulat de la Llei del drets i les oportunitats en la infància i l’adolescència. Després l’usuari selecciona d’entre un llistat les situacions personals, familiars i socials de l’infant o adolescent que poden incrementar o disminuir la situació de risc-desemparament. Llavors el sistema proporciona un resultat final que inclou la criticitat de la situació, una descripció de la situació detectada i les accions recomanades. Finalment, si el professional està en desacord amb la diagnosi de l’instrument de cribratge, pot fer la seva valoració i justificar-la.

Aquest recurs, que ja s’ha presentat als professionals dels serveis socials bàsics de Tarragona i Barcelona ciutat, serà també presentat durant les properes setmanes als tècnics i tècniques de les comarques de Barcelona, de les Terres de l’Ebre i de Lleida.

banner_dental

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*