Diumenge, 28 novembre 2021
IniciDependènciaLa demanda de serveis d’assistència a domicili es duplica durant l’últim semestre...

La demanda de serveis d’assistència a domicili es duplica durant l’últim semestre per la Covid

L’empresa ASISTED dona servei diàriament a 1.500 persones

asisted serveis assistencia domicili covid
Les famílies demanden serveis professionalitzats // Foto: Asisted

La demanda dels serveis d’assistència a domicili ha experimentat un increment important motivat pel context Covid-19. Concretament, el volum d’activitat es va duplicar entre els mesos d’abril i setembre, fruit de les noves necessitats que ha generat la greu situació viscuda en els entorns residencials.

A més, les estimacions preveuen una tendència similar en els propers temps, amb un augment de l’activitat que portarà a moltes famílies a atendre els seus grans a casa i sol·licitar serveis professionals especialitzats.

diari-discapacitat-300x250e

Aquesta tendència s’ha vist marcada per la situació sanitària actual. Davant de la segona onada de la pandèmia i amb les crisis viscudes a les residències de gent gran, les famílies de persones amb dependència estan optant cada cop més per sol·licitar assistència a domicili per tenir cura dels seus éssers estimats. Més concretament, ha augmentat la demanda de serveis de llarga durada.

La situació confirma les previsions que ja va avançar l’Instituto de Coordenadas de Gobernanza y Economía Aplicada quan, la primavera passada, assegurava que el ritme de creixement de l’activitat en aquest sector se situaria en més d’un milió i mig de persones ateses a finals d’aquest 2020.

Pere Solanellas, Director General d’ASISTED, empresa amb 40 anys d’experiència en el sector sociosanitari, explica que, tot i que en les primeres setmanes de l’estat d’alarma establert a causa de la crisi de la Covid-19 el número de serveis va retrocedir per la impossibilitat dels assistents d’accedir als domicilis, en els últims mesos la situació s’ha invertit: “Malgrat tots els esforços que les residències estan duent a terme, les famílies estan optant per contractar serveis assistencials a domicili”.

L’empresa d’assistència a domicili ASISTED assisteix a 1.500 persones diàriament gràcies als prop de 800 assistents i treballadors que té en plantilla.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES