Satisfacció a Dincat, Ecom i FEPCCAT per l’aplicació de l’increment dels diners de butxaca

S’aplicaran amb efectes retroactius a 1 de gener de 2016

reunió dolors bassa entitats diners de butxaca
La trobada va aplegar més de 300 persones a la Casa del Mar de Barcelona // Foto: ECOM

Les federacions Dincat (persones amb discapacitat intel·lectual), ECOM (persones amb discapacitat física) i FEPCCAT (persones amb paràlisi cerebral), es van reunir ahir tarda amb la consellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa, que els hi va explicar personalment les les modificacions fetes en l’ordre que estableix els criteris per al copagament dels serveis i prestacions no gratuïts de la Cartera de Serveis Socials, segons les quals s’incrementa l’import destinat als diners de butxaca dels beneficiaris.

Tot i la bona notícia del sensible increment d’aquests diners, les tres federacions van sortir de la trobada amb un gust agredolç, ja que van lamentar la lentitud d’un acord signat el passat més de maig però acordat el setembre de 2015. Cal recordar que aquesta primera millora en el copagament arriba després d’una llarga negociació de més de dos anys iniciada per les tres federacions amb el Govern anterior. En aquest sentit van demanar al Govern major celeritat en l’aplicació dels acords i el van instar a abordar la resta d’aspectes pendents de l’ordre actual així com a revisar el sistema de copagament en sí.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Per altra banda, les federacions consideren que els nous imports pactats amb el Govern són encara insuficients perquè no cobreixen la totalitat de les despeses que s’ha constatat que tenen les persones, però valoren positivament el valor d’aquest Govern per complir un pacte que no havia signat el Govern anterior.

Finalment en l’apartat de les intervencions, representants de les tres federacions van ressaltar que encara hi ha aspectes no tractats en les negociacions –com ara els costos de menjador, vetlles, transports, entre d’altres-. També van tornar a qüestionar que el patrimoni s’inclogui en el càlcul del copagament, un aspecte en que la consellera va informar que es crearà un grup de treball amb les tres entitats per abordar aquest tema.

BANER_300X250

Un altre aspecte que va confirmar la consellera Bassa a la reunió és el fet que per agilitzar el procés de cobrament les devolucions es faran als centres, que al seu torn les distribuiran als usuaris i les seves famílies. També, Bassa va demanar que les entitats recullin preguntes, dubtes i/o queixes i, en cas que les entitats no puguin donar-hi resposta, va convidar les persones interessades a adreçar-se al Departament.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*