Dijous, 2 desembre 2021
IniciInclusió SocialSant Quirze del Vallès adapta la fira d’atraccions de la Festa Major...

Sant Quirze del Vallès adapta la fira d’atraccions de la Festa Major perquè la puguin gaudir els infants amb TEA

fira-atraccions-sant-quirze-valles-festa-major-infants-tea
Durant hora i mitja s’han apagat la llum i la música de les atraccions // Foto: Ajuntament Sant Quirze del Vallès

La fira d’atraccions de Sant Quirze del Vallès s’ha adaptat enguany per primera vegada a les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista durant els dies de Festa Major, que s’acaben avui.

Els firaires, a petició de l’Ajuntament, han apagat el llum i la música de 19 a 20.30h durant els quatre dies de festa perquè els infants amb TEA, amb especial hipersensibilitat en els seus sentits, especialment l’auditiu, puguin gaudir durant aquesta estona d’un espai d’oci especialment ideat per a ells/es i les seves famílies.

fiare banca etica crowdfunding

D’aquesta manera, malgrat les llums fixes indicatives dels espais i atraccions, no hi ha hagut intermitències, sons forts o sorolls que els impedeixin pujar a les atraccions cada dia durant una hora i mitja.

La  iniciativa va sorgir de la Mesa de Salut, on l’entitat Aprenem va proposar la idea. Aquesta associació treballa per a la inclusió de les persones amb aquest trastorn i compta amb delegació a Sant Quirze des de 2018. 

El trastorn de l’Espectre Autista afecta 1 de cada 160 infants, segons l’Organització Mundial de la Salut, qui ha demanat que les intervencions individuals s’acompanyin de mesures més generals, que facin que els entorns físics i socials siguin més accessibles i inclusius.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES