Dilluns, 20 maig 2024
spot_img
IniciRECERCA I TECNOLOGIASant Joan de Déu i Forns Enrich impulsen un estudi sobre els...

Sant Joan de Déu i Forns Enrich impulsen un estudi sobre els beneficis de la teràpia amb gossos en infants amb TEA

El projecte es desenvoluparà durant dos anys (2024 i 2025), amb la participació de més de 120 infants d'entre 7 i 10 anys, i pretén impulsar noves teràpies que millorin la vida dels infants amb TEA i les seves famílies

teràpia amb gossos per a infants amb tea
La teràpia amb gossos ha demostrat tenir efectes positius en la millora de les habilitats socials // Foto: Sant Joan de Déu

Sant Joan de Déu i Forns Enrich s’han aliat per impulsar un estudi sobre els beneficis de la teràpia amb gossos en infants amb TEA. És el primer programa específic per a infants amb TEA que aborda de manera conjunta les dificultats de regulació emocional i conductual i les alteracions del son; Forns Enrich finança la totalitat del projecte i SJD Terres de Lleida lidera la recerca científica.

El projecte es desenvoluparà durant dos anys (2024 i 2025), amb la participació de més de 120 infants d’entre 7 i 10 anys. Aquest estudi pretén impulsar noves teràpies que millorin la vida dels infants amb TEA i les seves famílies. Sant Joan de Déu (SJD) Terres de Lleida, amb la seva llarga experiència en l’atenció a persones amb discapacitat, assumeix la direcció científica d’aquesta investigació.

El TEA és un trastorn complex que afecta diverses àrees del desenvolupament, com la interacció social, la comunicació i els patrons de comportament. Les intervencions assistides amb animals, com la presència de gossos de teràpia, han demostrat tenir efectes positius en la millora de les habilitats socials, l’expressió emocional i la regulació del comportament d’infants amb TEA.

La investigació, liderada per la Doctora Anna Huguet, va començar amb un estudi pilot el primer trimestre de 2023. Aquest estudi va demostrar la possible efectivitat de les teràpies cognitiu-conductuals combinades amb teràpies assistides amb animals. Ara, l’estudi específic es centra en més de 120 infants amb TEA, amb l’objectiu d’abordar les dificultats de regulació emocional, conductual i les alteracions del son.

L’objectiu final és crear evidències científiques per impulsar noves estratègies de teràpia cognitiu-conductual assistida amb animals. Si aquest programa demostra ser efectiu, els resultats es documentaran en un manual per ser compartit amb la comunitat sanitària i les Administracions Públiques. Això permetrà que aquestes noves estratègies siguin adoptades per professionals que treballen amb infants amb TEA, millorant així la qualitat de vida d’aquests infants i les seves famílies.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content