Dijous, 26 gener 2023
Dijous, 26 gener 2023
IniciDiscapacitatSalut presenta un Pla per millorar l’atenció de les persones amb fibromiàlgia...

Salut presenta un Pla per millorar l’atenció de les persones amb fibromiàlgia i altres malalties cròniques

presentació pla salut fibromiàlgia malalties cròniques
Antoni Comín, conseller de Salut, a la presentació del Pla aquest matí // Foto: gencat

El conseller de Salut, Antoni Comín, ha explicat aquest matí el pla amb què el Departament de Salut posarà fil a l’agulla per abordar i millorar l’atenció de les síndromes de sensibilització central (SSC), un conjunt de malalties cròniques que limiten molt la vida de les persones que les pateixen i entre les quals destaquen la fibromiàlgia, la síndrome de fatiga crònica i la sensibilitat química múltiple.

Es farà a través de fins a 18 unitats d’expertesa (UE), acreditades, repartides arreu de Catalunya i integrades per equips multidisciplinaris especialitzats enfocats a millorar l’autonomia, el benestar i la qualitat de vida de les persones afectades per les SSC. En concret, aquestes unitats comptaran amb professionals de l’atenció primària i hospitalària, específicament formats en especialitats de referència –reumatologia, al·lergologia, toxicologia, etc.- i en d’altres que actuen com a suport integral en tot el procés d’aquestes malalties.

anunci guies d'arrel

Durant l’acte de presentació, el conseller de Salut ha afirmat que “avui ensenyem els fruits de molt temps de treball entre el Departament i les entitats” i ha explicat que aquest nou pla “que hem fet entre tots, hauria de respondre les expectatives d’aquests ciutadans”. “Aquests pacients mereixen ser atesos amb tota la intensitat igual que la resta de la ciutadania” ha subratllat el conseller, que ha destacat que el nou pla s’ha elaborat “des de la consciència que hi ha molt de patiment al qual no se li estava donant resposta”. A més, ha assenyalat que amb aquest pla “resolem un problema d’equitat territorial” i ha afegit que “no trobarem a Europa un model amb tantes garanties pels pacients de les SSC com el que presentem”.

Les 18 UE territorials que s’impulsen estan ubicades a: Hospital Josep Trueta de Girona, Hospital Santa Maria de Lleida, CAP Baix Ebre-Terres de l’Ebre ICS, Hospital Moisés Broggi, Parc de Salut Mar, Hospital de Mollet, Hospital Mútua de Terrassa, Hospital de Viladecans, Hospital de Manresa-ALTHAIA, Hospital d’Igualada-EAP Igualada ICS, Hospital Vall d’Hebron, Hospital de Sant Pau, Hospital Parc Taulí de Sabadell, Hospital de Vic, Hospital Clínic, Hospital de Mataró, Hospital Joan XXIII de Tarragona i Hospital Municipal de Badalona.

Banner 300x250px EnBucle3

El Pla operatiu presentat avui és el desplegament a tot el territori del resultat d’aquest treball i ha recollit aportacions d’experts, de proveïdors i d’entitats que agrupen persones afectades de SSC i els seus familiars, com l’ACAF, l’ACSFCEM o la Plataforma de Familiars FM-SFC-SQM i altres SSC, entre d’altres.

Les SSC són malalties cròniques que tenen períodes d’intensificació dels símptomes, fan emmalaltir homes i dones de totes les edats i alteren la vida de la persona en tots els àmbits. Actualment, a Catalunya podria haver-hi prop de 140.000 persones afectades de fibromiàlgia, unes 45.000 amb la síndrome de fatiga crònica i unes 5.000 amb sensibilitat química múltiple.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content