Divendres, 22 setembre 2023
IniciSALUT MENTALSalut Mental Espanya crea un joc en línia per trencar estereotips i...

Salut Mental Espanya crea un joc en línia per trencar estereotips i estigmes sobre les persones amb trastorn mental

Realitzat amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental estarà disponible a partir d’avui, 5 d’octubre

joc en línea salut mental espanya
Pàgina d’inici del joc en línea sobre salut mental // Foto: Salut Mental Espanya

Amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, la Confederació Salut Mental Espanya ha llançat un joc en línia amb el que pretén trencar estereotips i desestigmatizar a les persones amb problemes de salut mental, fent veure que els trastorns mentals ens poden afectar totes les persones i tenir el seu origen en nombroses circumstàncies.

ICF23_Baner Financament-300x600

El joc, que està disponible des d’avui, el 5 d’octubre, presenta cincuenta personatges molt diversos, repartits en diverses pantalles, i planten als jugadors i jugadors l’opció d’escollir a tres que consideren que poden tenir un problema de salut mental. Una vegada seleccionats els tres personatges, el joc indica els accions i els fallers, argumentant-los amb les històries de vida de dits personatges. D’aquesta manera, la persona que juga accedeix a una informació relacionada amb les causes de caràcter econòmic, social, laboral o personal, que es desencadenen un problema de salut mental, i les que no.

Els personatges se situen en un entorn urbà, que representa una plaça de qualsevol ciutat, i entre ells es poden trobar a persones joves, majors, racialitzades, treballadores de camp o d’oficina, religioses, nens i nenes, etc.

El joc, finançat pel Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, s’emmarca en les diferents iniciatives que té previstes Salut Mental Espanya per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental d’aquest 2021, que, sota el lema ‘Salut mental, un dret necessari. Demà pots ser tu’, aquest any centra el debat en l’efecte negatiu que tenen les desigualtats sobre la salut mental de la població i, en la urgència d’invertir en salut mental i de la qual l’atenció en aquest camp es treballa com un dret.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El disseny del joc a estat a càrrec d’Antonio Lorente, dissenyador també de la identitat visual conmemorativa del Dia Mundial de la Salut Mental.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content