Sabadell presenta el programa Som Capaços per commemorar el Dia de les Persones amb Discapacitat

Compta amb una vintena d’activitats diverses

sabadell programa som capacos dia persones discapacitat
Moment de la presentació del programa Som Capaços al consistori sabadellenc // Foto: Ajuntament de Sabadell

L’Ajuntament de Sabadell va presentar ahir el programa Som Capaços que incorpora una vintena d’activitats per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que se celebra el 3 de desembre.

Durant l’acte el regidor d’Acció Social, Eloi Cortés, va agrair la implicació de les entitats per fer possibles les activitats programades i al mateix temps va destacar “la necessitat d’una societat més justa i més integradora i per això hem d’eliminar barreres per tal que tots i totes siguem ciutadans de ple dret”.

BANER_300X250

Per la seva part, el regidor de Cultura, Carles de la Rosa, va destacar el caràcter transversal del programa “on trobem col·laboració institucional amb les entitats com també transversal dins l’Ajuntament, amb la participació de diferents departaments municipals.”

L’acte inaugural de la Festa de les Capacitats és farà al Teatre Principal on el proper divendres 22 de novembre tindrà lloc la representació de Rebel·lió a la Granja, a càrrec de la companyia Alquimistes Teatre, formada per actors i actrius amb discapacitat psíquica.

La Festa de les Capacitats se celebrarà el diumenge 1 de desembre, d’11 a 14 h, passeig de la Plaça Major, i serà un dels moments àlgids del programa Som Capaços. La trobada aplega una cercavila amb gegants, xocolatada, la mostra d’entitats i d’altres activitats lúdiques i musicals. Aquest any s’incorporen, així mateix, un conjunt de circuits i tallers per experimentar en primera persona com es viuen les diferents discapacitats. 

El president de la Fundació ECOM, Antonio Guillen, va estar present a la presentació del programa i va explicar que es tracta de “guanyar consciència i donar a conèixer les necessitats específiques de les persones amb discapacitat i les dificultats amb què es troben”.

D’altra banda, i coincidint amb la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, el 3 de desembre a les 11 del matí, el Saló de Plens acollirà un acte institucional que consistirà en la lectura del Manifest per part de representants de les entitats de l’àmbit de la discapacitat.

El text que es llegirà reivindica més oportunitats d’inclusió social d’aquest col·lectiu i vol fer èmfasi en la necessitat de millorar tres eixos principals que vertebren la vida de qualsevol persona, amb o sense discapacitat, que apareixen reconeguts a la Convenció Internacional de Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat: dret a l’habitatge, a la família i a unes condicions laborals justes i favorables.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*