Diumenge, 3 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciACCESSIBILITAT UNIVERSALReus pinta amb pictogrames els passos de vianants de 16 escoles per...

Reus pinta amb pictogrames els passos de vianants de 16 escoles per millorar l’accessibilitat cognitiva

La iniciativa parteix del Consell Municipal de la Discapacitat de l’Ajuntament de Reus

campanya 25N diba
Pictogrames passos de vianants davant l'escola Prat de la Rib
Pictogrames al pas de vianants davant l’escola Prat de la Riba // Foto: Ajuntament de Reus

L’Ajuntament de Reus ha senyalitzar amb pictogrames inclusius els passos de vianants que hi ha davant de les 16 escoles de la ciutat. Els passos de vianants mostren de forma gràfica la seqüència d’accions que s’han de seguir per travessar el carrer de forma segura d’acord amb els pictogrames del Centro Aragonés para la Comunicación Aumentativa y Alternativa (ARASAAC), que ja s’utilitzen en la senyalització interior de diversos centres educatius de la ciutat.

La proposta, impulsada per l’Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials de l’Ajuntament de Reus amb la col·laboració de les regidories d’Educació i Ciutadania i de Via Pública, s’ha portat a terme a càrrec del personal del Centre Especial de Treball del Taller Baix Camp.

Es tracta d’una iniciativa que va sorgir dels espais de treball del Consell Municipal de la Discapacitat, concretament de la subcomissió creada amb aquest objectiu dins de la comissió d’Accessibilitat Arquitectònica.

La senyalització viària amb pictogrames va començar al maig de l’any 2021 als passos de vianants del Centre d’Educació Especial Font del Lleó, l’Escola Montsant i l’Institut Escola Pi del Burgar de Reus.

Campanya 25N Diputació de Barcelona

ARASAAC

ARASAAC ofereix recursos gràfics i materials adaptats amb una llicència Creative Commons per facilitar la comunicació i l’accessibilitat cognitiva a totes les persones que, a causa de diferents factors (autisme, discapacitat intel·lectual, falta de llenguatge, gent gran, etc.) presenten greus dificultats en aquestes àrees que dificulten la seva inclusió en qualsevol àmbit de la vida diària. ARASAAC és un projecte col·laboratiu que des del 2007 ha afavorit la implementació de projectes de senyalització inclusiva a tot l’estat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content